Sendaikčių prekeivį iš Latvijos į mirtį pasiuntė Biržų rajone

Paaiškėjo naujų detalių apie šeštadienį vakare Biržų rajone, netoli pasienio su Latvija įvykdytą žmogžudystę. Įtariama, kad dvidešimtmetis ukrainietis, turintis leidimą nuolat gyventi Latvijos Respublikoje, į nuošalią vietą atviliojęs nužudė 50-metį Latvijos rusą sendaikčių prekeivį. Pareigūnai įtariamąjį sekmadienį sulaikė visiškai girtą važiuojantį aukos automobiliu „Citroen Berlingo“, todėl jo apklausas teko atidėti iki pirmadienio.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-04-08 13:38, atnaujinta 2018-03-08 15:52

Rado prie apleistų fermų

Biržų rajono policija pranešimą apie Didžiosios Panemunės kaimo laukuose rastą negyvą vyriškį su smurto žymėmis šeštadienio vakarą, apie 20 val. 30 min. gavo iš greitosios pagalbos medikų. Pastaruosius iškvietė vietos gyventojas, pastebėjęs ant sniego netoli apleistų fermų gulintį žmogų.

Atvykę į iškvietimą medikai šiam niekuo padėti nebegalėjo – maždaug 50 metų vyriškis buvo miręs. Tikslią jo mirties priežastį nustatys teismo medicinos ekspertai, tačiau manoma, kad vyriškio mirtis smurtinė – ant galvos rastos kirstinės žaizdos.

Tapatybę nustatė

Vietos gyventojai mirusiojo neatpažino. Pareigūnų įtarė, kad jis gali būti atvykėlis iš kaimyninės Latvijos Respublikos. Nuo vietos, kur buvo rastas negyvas vyriškis, iki Latvijos teritorijos – vos 4-5 kilometrai.

Bendradarbiaudami su kolegomis iš Latvijos, lietuviai kriminalistai sekmadienį nustatė nužudytojo asmenybę – tai penkiasdešimtmetis Rusijos Federacijos gyventojas, turintis leidimą nuolat gyventi Latvijoje. Vyriškis vertėsi prekyba įvairiais sendaikčiais. Kol kas artimieji neatvyko oficialiai atpažinti jo kūno, todėl jo duomenys neskelbiami.

Važinėjo aukos automobiliu

Įtariama, kad būtent siūlydamas įsigyti kažkokių senovinių daiktų, vyriškį į nuošalią vietą Biržų rajone atviliojo 20-metis Ukrainos pilietis I. L., taip pat turintis leidimą nuolat gyventi Latvijoje ir nužudė. Pirminiais duomenimis, su prekeiviu jaunuolis susipažino neseniai.

Palikęs auką ant sniego, I. L. sėdo į prekeivio automobilį „Citroen Berlingo“ ir nuvažiavo. Sekmadienį, maždaug vidurdienį, pareigūnai įtariamąjį sulaikė pasienyje su Latvija, Germaniškio kaime. Pareigūnų teigimu, įtariamasis bandė paslėpti nusikaltimo įkalčius.

Nužudytojo automobilį vairavęs I. L. buvo visiškai girtas. Alkoholio matuokliu jam nustatytas 2,46 promilės girtumas. Todėl sekmadienį jo apklausti teisėsaugos pareigūnai negalėjo, jiems teko laukti iki pirmadienio, kol ukrainietis išsiblaivys.

Nežiūrint jauno amžiaus, I. L. Latvijos policijai gerai žinomas. Jaunuolis anksčiau teistas už plėšimą, chuliganizmą. Antradienį teismo bus prašoma I. L. skirti griežčiausią kardomąją sankciją – suėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą