Dėl V. Milinio šmeižto į teisiamųjų suolą sėdo R. Gajauskaitė ir A. Drižius

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti pirmąją bylą dėl buvusio Kauno apygardos teismo Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio apšmeižimo po jo mirties.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

2013-04-16 15:16, atnaujinta 2018-03-08 05:10

Į teisiamųjų suolą sėdo Rūta Gajauskaitė bei jos galimai šmeižikiškus straipsnius savo laikraštyje išspausdinęs žurnalistas Aurimas Drižius.

R. Gajauskaitė savo straipsniuose teigė, kad V. Milinis yra trečiasis pedofilas Aidas, kuris esą tvirkino Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukterį.

Pradėti ikiteisminį tyrimą jos atžvilgiu paprašė V. Milinio mama Marija Milinienė. Ji ir jos vaikai šioje byloje yra pripažinti nukentėjusiais.

A. Drižius ir R. Gajauskaitė kaltais neprisipažįsta. Likus porai dienų iki šio teismo posėdžio, jie atsiuntė teismui priešpriešinį skundą, kuriame dėl šmeižto prašo iškelti baudžiamąją bylą pačiai M. Milinienei.

„Praktiškai mūsų visas bendravimas su M. Miliniene buvo visai kitokio pobūdžio, mes irgi jaučiamės apšmeižti“, - teismui aiškino R. Gajauskaitė.

Teismas teisiamiesiems išaiškino, kad priešpriešinis skundas byloje negalimas ir pasiūlė A. Drižiui ir R. Gajauskaitei kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Išnagrinėjus kaltinamųjų prašymus, M. Milinienės advokatas Valdemaras Bužinskas teismui pateikė dar kelis R. Gajauskaitės straipsnius, kurie buvo parašyti po to, kai portalas lrytas.lt ir „Lietuvos rytas“ paskelbė, jog A. Drižiui ir R. Gajauskaitei gresia byla dėl šmeižto.

„Tai jau išeina iš šio kaltinimo ribų“, - replikavo R. Gajauskaitė. „R. Gajauskaitė išreiškė savo nuomonę, kas nėra uždrausta Konstitucijos“, - jai pritarė A. Drižius. „Tai yra nusikaltimo tęstinumas“, - atsakė jiems V. Bužinskas.

Jo teigimu, straipsnių neprašoma nagrinėti, ši medžiaga pateikiama tik kaip charakterizuojama medžiaga, įrodanti, kad net tada, kai ikiteisminis tyrimas jau buvo pradėtas, šmeižtas iš kaltinamųjų pusės nesiliovė.

Antradienį įrodymų tyrimas nebuvo pradėtas, nes M. Milinienės advokatas V. Bužinskas pareiškė, kad jo atstovaujamoji byloje nori pateikti kaltinamiesiems civilinį ieškinį. Jį M. Milinienė galės pateikti iki balandžio 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.