Aukštas policijos pareigūnas padėjo į Lietuvą įvežti per 50 tūkst. padirbtų eurų

Už disponavimą dideliu kiekiu netikrų pinigų ir piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi nuteistas buvęs Visagino policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas neištvėrė. Išliedamas savo įtūžį jis pastūmė žurnalistą ir pasišalino iš teismo salės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Apr 17, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:38 AM

Buvęs Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Vitalijus Aliochinas kartu su  Sergejumi Mikriukovu išgirdo nepalankų jiems teismo nuosprendį, Vilniaus apygardos teismas juos pripažino kaltais dėl disponavimo netikrais pinigais, o Vitalijus Aliochiną – dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

S. Mikriukovas nuteistas už tai, kad neteisėtai įsigijo ir laikė didelį kiekį netikrų kitose valstybėse apyvartoje esančių eurų. 2010 metais rugsėjo mėnesį jis Neapolyje iš nenustatyto asmens įsigijo 50 eurų nominalo iš viso 17,3 tūkst. eurų (apie 60 tūkst. litų) vertės netikrų banknotų, kuriuos laikė savo bendrininkių automobilyje ir juos įvežė į Lietuvą.

Vilniaus apygardos teismas byloje esančia medžiaga įrodė, kad pasinaudodamas tarnybine padėtimi V. Aliochinas gavo informacijos apie tai, kad Valstybės sienos pasaugos pareigūnai rengiasi patikrinti R. Beinaro automobilį „Mercedes-Benz“, kuriuo į Lietuvą buvo gabenami padirbti pinigai.

„Vykdydamas tarnybą komisariato patalpose V. Aliochinas pranešė R. Beinarui apie suplanuotą patikrinimą automobilyje, tokiu būdu siekdamas nusikalstantiems asmenis padėti išvengti patikrinimo ir baudžiamosios atsakomybės“, – konstatavo teismas.

Tiek S. Mikriukovas ir R. Beinaras, tiek buvęs policijos pareigūnas V. Aliochinas savo kaltės neprisipažino.

Bylos medžiagoje įrodyta, kad rugsėjo mėnesį R. Beinoras su kitais byloje kaltinamais asmenimis S. Mikriukovu ir V. Aliochinu telefonu aptarė padirbtų pinigų realizavimo galimybes ir kainą.

Teismas nustatė, kad V. Aliochinas konsultavo R. Beinorą neteisėtos veiklos klausimais. Bylos medžiagoje nustatyta, kad padirbtus pinigus vežęs asmuo nuolat bendravo su buvusiu Visagino policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininku.

Teismas nustatė, kad du kartus teistas S. Mikriukovas (ankščiau buvęs S. Kodelija) daug kartų baustas administracine tvarka, ankščiau yra teistas už analogišką nusikaltimą.

Teismas S. Mikriukovui skyrė laisvės atėmimo bausmę ketveriems metams, bausmę atliekant pataisos namuose. Parinkdamas bausmę teismas atsižvelgė, kad pinigai nebuvo realizuoti.

Buvusiam policijos pareigūnui V. Aliochinui paskirta laisvės atėmimo bausmė vieneriems metams ir 6 mėnesiams, bausmę atidedant vieneriems metams.

Tiesa, pirmadienį Vilniaus apygardos teisme paskelbtas nuosprendis per 20 dienų dar gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai Europos Parlamento rinkimų rezultatams aptarti