Rekordinio 5,75 mln. litų kyšio byloje prabilta apie susidorojimą

Vienas iš trijų įtariamųjų, galimai susitarusių dėl rekordinio beveik 5,75 mln. litų neteisėto atlygio bankrutuojančios bendrovės „Neapolis“ byloje, „Valeksa“ bankroto administratorius Darius Daubaras nebeadministruoja įmonės bankroto bylos. D. Daubaro teigimu, suinteresuoti asmenys pasiekė savo – bendrovės bankroto administratoriumi tapo kitas asmuo.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-04-19 19:39, atnaujinta 2018-03-08 00:20

„Mano galva, tai tam tikrų verslo struktūrų bandymas atlikti tam tikrus, jiems reikalingus, veiksmus. Tikiuosi, kad mano nušalinimas tik pareigūnų nekompetencija, o ne kažkas daugiau“, – ne itin noriai apie ikiteisminį tyrimą kalbėjo bankroto administratorius.

Kaip išsiaiškino lrytas.lt, bankrutuojančios bendrovės „Neapolis“ bankroto administratoriumi nuo balandžio 4 dienos tapo kitas „Valeksa“ bankroto administratorius Jonas Kadžiauskas. Pasak buvusio bankroto administratoriaus, jis nebeadministruoja šios bylos nuo kovo antrosios pusės, kai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės kyšininkavimo.

„Siekiant užtikrinti skaidrų bankroto administravimo procesą, šalia manęs buvo paskirtas kitas bankroto administratorius“, – apie kito asmens paskyrimą bendrovės „Neapolis“ bankroto administratoriumi kalbėjo D. Daubaras.

Lrytas.lt ankščiau rašė, kad kovo viduryje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė tris įtariamuosius, tarp kurių – ir vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatas bei bankrutuojančios uždarosios akcinės bendrovės bankroto administratorius.

Įtariama, kad tuometis įmonės bankroto administratorius kartu su vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatu už bankrutuojančios bendrovės 31 milijono litų kreditorinio reikalavimo pripažinimą pareikalavo ir susitarė priimti beveik 5,75 mln. litų neteisėtą atlygį.

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su STT Klaipėdos valdybos pareigūnais kovo 20 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės kyšininkavimo. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, bankrutuojančios Klaipėdos uždarosios akcinės bendrovės akcininkas galimai pasiekė, kad bendrovės bankrotą administruotų jų pageidaujamas asmuo.

Ikiteisminio tyrimą koordinuojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Vitalijus Gulenkovas atsisakė lrytas.lt komentuoti bylos aplinkybes, nekalbėjo jis ir apie tyrimo eigą.

Buvęs įmonės direktorius Romas Grigelevičius ankščiau lrytas.lt teigė nieko nežinąs apie bankroto administratoriaus suėmimą ir kyšio davimą.

„Esu nušalintas nuo UAB „Neapolis“ veiklos nuo praėjusių metų sausio, kai teismas paskyrė bankroto administratorių“, – kalbėjo R. Grigelevičius.

Lietuvos apeliacinis teismas 2012 metų sausio 18 dieną bankrutuojančios įmonės „Neapolis“ administratoriumi paskyrė įmonių bankroto administratorių „Valeksa“, kuri 2012 metų sausio 19 dieną „Neapolį“ administruoti įgaliojo bankroto administratorių D. Daubarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.