Prokurorai ruošia M. Golovatovo advokatams jų prašytą medžiagą

Prokurorai ruošiasi pateikti

M. Golovatovas Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
M. Golovatovas Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:38 PM

Generalinė prokuratūra pirmadienį patvirtino, kad į ją kreipėsi advokatas, kuris nurodė, jog ikiteisminiame tyrime jis gina įtariamąjį M. Golovatovą.

„Jis prašė leisti susipažinti su nutarimu pradėti (išskirti) ikiteisminį tyrimą (baudžiamąją bylą), nutarimu patraukti kaltinamuoju M. Golovatovą, pranešimu apie įtarimą M. Golovatovą ir gauti šių dokumentų kopijas, taip pat su kitais dokumentais, liečiančiais jo klientą, kurių pateikimas gynėjui nepakenks ikiteisminio tyrimo sėkmei“, - nurodo prokuratūra.

Anot pranešimo, prokuroras ruošia pateikti medžiagą, susijusią su M. Golovatovu, tiek, kiek ji nepakenks atliekamam tyrimui.

Generalinė prokuratūra neatsakė, kada M. Golovatovui turėtų būti pateikti nauji įtarimai, motyvuodama, kad informacijos, susijusios su konkrečiais ikiteisminio tyrimo veiksmais, pateikimas gali pakenkti tyrimui.

Pasak žiniasklaidos, buvusiam grupės „Alfa“ vadui nauji įtarimai turėtų būti pateikti dėl to, jog prieš pora metų įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pakeitimams, buvo pakeista karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui samprata.

Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką M. Golovatovą Austrijos pareigūnai Vienos oro uoste sulaikė 2011 metų liepos 14-ąją, tačiau nepraėjus nė parai paleido.

Austrijos veiksmai sukėlė didelį Lietuvos nepasitenkinimą. Kai kurie politikai Lietuvoje ir Austrijoje teigė, kad tokią sulaikymo baigtį lėmė Rusijos spaudimas.

M. Golovatovas Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui. Tarp pateiktų įtarimų - ir 14 žmonių žudynės 1991 metų sausį, kai sovietų kariai šturmavo Vilniaus televizijos bokštą, kurį buvo susirinkusi ginti beginklių žmonų minia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.