Alytuje paštininkė vogdavo vokuose siunčiamus pinigus

Alytuje teisėsaugininkai atskleidė neeilinį nusikaltimą - sučiupta 47-erių metų pašto darbuotoja, vogusi kartu su laiškais siunčiamus pinigus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:38 PM

Alytaus policija ketvirtadienį sulaikė 14 metų pašte dirbančią moterį, įtariamą iš užsienio atsiųstų laiškų pasisavinimu su tikslu užvaldyti siunčiamas lėšas.

Dažnas užsienyje gyvenantis žmogus pašto paslaugų taisyklių, draudžiančių laiškuose siųsti pinigus, neišmano ar nepaiso, o darbuotoja, visa tai žinodama, gudriai naudojosi savo tarnybine padėtimi, ir, manoma, nusikalstamu būdu taip pelnėsi kelerius metus - policijos pareigūnai moters bute rado kelis šimtus atplėštų vokų su sveikinimais, kvietimais, laiškais, atkeliavusiais iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Izraelio, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių.

Atlikus procesinius veiksmus alytiškė paleista. Teisėsaugininkai aiškinasi, kokio dydžio sumas paštininkė galėjo pasisavinti.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos įtariamajai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.