Dėl 150 tūkstančių litų skolos – gedulo vainikas ir grasinimai telefonu

Vienai Belgijos įmonei 150 tūkstančių litų skolingą šiaulietį terorizavę du Šalčininkų rajono gyventojai: 38 metų Igoris Lunas ir 39 metų Aleksandras Savickis - ketvirtadienį Šiaulių apygardos teisme išgirdo nuosprendį.

24 paroms arešto nuteistas I. Lunas tiek laiko už grotų jau spėjo praleisti per ikiteisminį tyrimą.<br>R. Vitkus
24 paroms arešto nuteistas I. Lunas tiek laiko už grotų jau spėjo praleisti per ikiteisminį tyrimą.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 2, 2013, 2:41 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:50 AM

Turto prievartavimu kaltintus I. Luną ir A. Savickį teismas pripažino kaltais tik dėl savavaldžiavimo ir skyrė jiems 24 parų areštą. Kadangi abu kaltinamieji tiek laiko už grotų jau spėjo praleisti per ikiteisminį tyrimą, laisvės jie neprarado.

Į teismą su didele rankine atėjusį ir prieš nuosprendį savo veidą slėpusį I. Luną toks teismo verdiktas pradžiugino – salę vyriškis paliko šypsodamasis.

I. Luno bendrininkas A. Savickis iš teismo salės spruko dar prieš nuosprendžio paskelbimą – šį kaltinamąjį išgąsdino salėje pasirodę žurnalistai.

Liepė pinigus grąžinti per mėnesį

Šiaulių rajone registruotos bendrovės vadovas Donatas M. į I. Luno bei A. Savickio nemalonę pateko 2010-ųjų vasarą. Liepos 20-ąją ir Donatui M. telefonu paskambinęs ir vienos Belgijos įmonės atstovu prisistatęs A. Savickis pareikalavo gražinti 150 tūkstančių litų skolą.

Reikalavimą grąžinti skolą šiai įmonei A. Savickis telefonu Donatui M. pakartojo ir rugpjūčio 16-ąją.

Nesulaukę pinigų A. Savickis kartu su I. Lunu jo automobiliu „Mercedes Benz“ atvyko į Donato M. kontorą, kur grasindami susidorojimu reikalavo grąžinti skolą.

Pareiškę, kad pinigai turi būti grąžinti per mėnesį, skolos išmušinėtojai šiauliečiui leido suprasti, kad priešingu atveju jam bus blogai.

Ant namo tvoros - gedulo vainikas

Skolos negrąžinęs šiaulietis 2010-ųjų gruodį sulaukė telefono skambučio. Donatui M. paskambinęs nepažįstamas vyras pareiškė, kad „jau baigiasi metai ir reikia grąžinti skolas“.

Netrukus šiaulietis sulaukė jau rimtesnių grasinimų.

2011-ųjų sausio 5-ąją Donatas M. ant savo namo tvoros rado gedulo vainiką su rusišku užrašu: „Donatai, tu labai anksti išėjai. Draugai iš Maskvos“.

Dar po savaitės Donatas gavo taip pat rusiškai parašytą SMS žinutę: „Draugeli, tikiuosi, kad tau patiko mūsų gėlės. Greičiau spręsk problemą. Skola – ne žaizda, neužgis. Tai – paskutinis įspėjimas“.

Tokių įspėjimų sulaukęs šiaulietis kreipėsi į policiją.

Neneigė, kad yra skolingas

Turto prievartavimu apkaltinti I. Lunas ir A. Savickis buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Ne už turto prievartavimą, o už savavaldžiavimą I. Lunas ir A. Savickis buvo nuteisti todėl, kad pinigų reikalavo turėdami teisėtą pagrindą, tačiau tai darė neteisėtomis priemonėmis.

Kad jo vadovaujama įmonė yra skolinga Belgijos firmai, neneigė ir skolos išmušinėtojų terorą patyręs Donatas M.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.