Kauno rajone - 2,5 mln. litų vertės kontrabandinių rūkalų krovinys

Kauno rajone pasieniečiai sulaikė daugiau kaip 2,5 mln. litų vertės kontrabandinių rusiškų cigarečių krovinį.

Sulaikymo metu cigaretes krovę vyrai bandė sprukti.<br>VSAT
Sulaikymo metu cigaretes krovę vyrai bandė sprukti.<br>VSAT
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:18 AM

Pasieniečiams įkliuvo ir 12 asmenų, siejamų su neteisėtu cigarečių gabenimu. Penkis iš jų teismas leido suimti mėnesiui.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai kartu su Pagėgių pasieniečiais įsiveržė į vieną Kauno rajono Selveravos kaimo sodybą.

Sodybos kieme stovėjo rusiškais valstybiniais numeriais paženklintas krovininis vilkikas „Iveco“ su priekaba. Iš jos grupė asmenų krovė cigarečių dėžes į čia pat stovėjusį tokios pačios markės vilkiką lietuviškais numeriais.

Sodybos kieme stovėjo ir mikroautobusai „Volkswagen LT35“ bei „Volkswagen Caravelle“. Jais į sodybą buvo atvykusi dalis asmenų.

Sulaikymo metu cigaretes krovę vyrai bandė sprukti. Pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą - į orą iš pistoleto buvo paleisti du įspėjamieji šūviai. Bėglius tramdant taip pat panaudoti antrankiai bei ašarinės dujos.

Įvykio vietoje sulaikyti 8 asmenys: vilkiko rusiškais numeriais vairuotojas 42 metų Rusijos pilietis bei 7 lietuviai, Kauno bei Vilkaviškio rajonų gyventojai. Jų amžius - nuo 29 iki 45 metų.

Pareigūnams dar būnant sodyboje, į ją automobiliu „Volkswagen Passat“ atvyko 42 ir 43 metų Vilkaviškio rajono gyventojai. Juos pasieniečiai irgi sulaikė.

Abiejuose sodybos kieme stovėjusiuose vilkikuose aptikta net 689 dėžes cigarečių. Iš viso pasieniečiams į rankas pateko 344 500 pakelių cigarečių, pažymėtų rusiškomis banderolėmis.

Sulaikytų rūkalų vertė, įskaičiavus privalomus sumokėti akcizo mokesčius, yra 2 mln. 532 tūkst. litų. Tai yra rekordinis pastaraisiais metais pasieniečių sulaikytas kontrabandinių cigarečių krovinys.

Pirminiais duomenimis, rusiškais numeriais pažymėtas vilkikas į Lietuvą įvažiavo per Kybartų kontrolės punktą. Aiškinantis šias aplinkybes pasieniečiams talkino ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Pirmadienį tyrimą tęsę pasieniečiai ties Vilkaviškio rajono Pilviškių miesteliu patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Mercedes Benz E300“. Jį vairavo 60 metų vilkaviškietis. Transporto priemonės bagažinėje pasieniečiai aptiko dvi dėžes cigarečių. Tūkstantis pakelių rūkalų buvo su rusiškomis banderolėmis.

Tą pačią dieną Jurbarke pasieniečiai sulaikė dar vieną asmenį, siejamą su neteisėtu rūkalų gabenimu per valstybės sieną. 37 metų jurbarkiškis sulaikytas namuose.

Po operacijos Kauno rajone dėl kontrabandos Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Antradienį Tauragės rajono apylinkės teismas leido vilkiko vairuotoją rusą ir dar keturis sulaikytus lietuvius suimti mėnesiui. Kitiems sulaikytiems asmenims skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės apribojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga