Sukčiai iš Afrikos aukso spindesiu apakino panevėžietę

Lengvatikiai lietuviai pinigus atiduoda ne tik iš kalinimo vietos skambinantiems sukčiams, bet ir užsienio aferistams. 21 600 litų praradusią panevėžietę buvo apakinęs nesamo aukso spindesys.

Moteris pagaliau suprato, kad ji nesulauks nei aukso, nei savo pinigų.<br>123rf
Moteris pagaliau suprato, kad ji nesulauks nei aukso, nei savo pinigų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

2013-05-03 08:04, atnaujinta 2018-03-07 08:47

63 metų panevėžietė J. S. praėjusių metų spalio mėnesį internetu užmezgė pažintį su vyriškiu. Šis prisistatė amerikiečiu verslininku, gyvenančiu Majamyje.

Juodu dažniausiai bendraudavo per „Skype”. Panevėžietės internetinis draugas pasisakė esąs inžinierius, pastaruoju metu prekiaujantis laivais.

Tariamas verslininkas sugebėjo įgyti lietuvės pasitikėjimą. Jis tvirtino galįs padėti moteriai papildomai užsidirbti. Tai ji galėtų padaryti Lietuvoje parduodama Amerikoje pirktą auksą.

Vyras netgi atsiuntė nuotraukų, kaip tas auksas atrodo. Apskaičiavusi šio brangiojo metalo kainų skirtumą Lietuvoje ir JAV, moteris nusprendė pasinaudoti pasiūlymu.

Panevėžietė per kelis kartus savo internetiniam draugui pervedė įvairias sumas. Tariamo amerikiečio sąskaitą ji papildė 21 600 litų.

Tačiau aukso panevėžietė niekaip nesulaukė. Kai ji ėmė nerimauti, draugas ramino, kad viskas vyksta pagal planą.

Tačiau elektroniniu paštu pasiekęs neva iš Interpolo siųstas laiškas privertė moterį atsikvošėti.

Jame buvo rašoma, kad lietuvės nupirkto aukso kol kas negalima įvežti į Lietuvą. Norint, kad jis būtų persiųstas nurodytu adresu, reikia papildomai sumokėti 57 000 litų.

Atrodo, kad sukčiai patikėjo, jog rado turtingą ir patiklią auką, todėl įsijautė kurdami savo sukčiavimo scenarijaus tęsinį.

Bet moteris pagaliau suprato, kad ji nesulauks nei aukso, nei savo pinigų. Panevėžietei tik pavyko išsiaiškinti, jog jos siųsti pinigai nukeliavo ne į JAV, o į Afrikos žemyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.