Namie neblaivus siautėjęs E. Vareikis: „Tai bus gera pamoka mums visiems“

Šeštadienio vakarą Seimo narį Egidijų Vareikį namuose tramdė policija. Neblaivus Seimo narys triukšmavo, grasino smurtu žmonai Rozvitai. Incidentas įvyko Bendorių kaime Vilniaus rajone, kur konservatorių politikas gyvena su žmona. „Negrasinau jos nužudyti ir šitaip nesakiau, bet neslepiu, kad įvyko konfliktas. Nefaina, labai nefaina. Dabar jau esame susitaikę su žmona, policija manęs niekur nevežė, įvykį užregistravo vietoje“, – sekmadienio rytą lrytas.lt sakė E. Vareikis.

E. Vareikis su dukra Aiste ir žmona Rozvita 2006 metais.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
E. Vareikis su dukra Aiste ir žmona Rozvita 2006 metais.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė, Vytautas Valentinavičius

May 5, 2013, 10:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:36 AM

Tuo tarpu policijos suvestinėje rašoma, kad E. Vareikis du kartus žmonai sudavė ranka per veidą, ir ji dėl veido sumušimo gydoma ambulatoriškai. 

Atvykę medikai politiką išvežė į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą. Tiesa, sekmadienio rytą politikas jau buvo namie, su šeima.

Dar kartą susisiekus su E. Vareikiu, šis galiausiai pripažino, kad buvo išvežtas į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą.

„Nežinau, ko jie norėjo, gal ligos ieškojo...“, – kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys.

Politikas pripažino, kad šeštadienį alkoholio išgėrė po trejų metų pertraukos ir kad įsivėlė į konfliktą, tačiau patikslino, kad konfliktas buvo ne su žmona Rozvita.

Skaitykite interviu su E. Vareikio žmona.

Žinutė bičiuliams: „Niekados taip nesielkite“

Sekmadienio popietę apie nakties įvykius savo namuose E. Vareikis pranešė ir savo „Facebook“ paskyroje:

„Tikriausiai iš žiniasklaidos žinote, kad šeštadienio vakarą savo namuose sukėliau konfliktą, kurio metu keletą kartų sudaviau Rozvitai. Laimei, fizinių sutrikimų ji nepatyrė, o vėliau susitaikėme ir ramiai išsiaiškinome nesutarimų priežastis. Mes iš tiesų esame geri draugai jau daugiau kaip 30 metų.

Gaila, kad konflikto metu teko įsikišti policijai ir mūsų šeimyninis nesutarimas tapo viešu įvykiu. Buvau konflikto kaltininkas, gerai suvokiu moralines šio poelgio pasekmes. Todėl atsiprašau jūsų, Gerbiami Bičiuliai, už savo netinkamą poelgį, tikėdamasis, kad jis bus ir gera pamoka ateičiai mums visiems – niekados taip nesielkite. Jūsų Ruonis“, – rašė E. Vareikis, kurio profilio nuotraukoje pavaizduotas ruonis.

Prieš penkerius metus vairavo neblaivus

Tai ne pirmas kartas, kai šis Seimo narys turi problemų dėl alkoholio.  2008 m. rugsėjį jis buvo sustabdytas vairuojantis neblaivus.

 Po Šiaulių universitete vykusios filologų konferencijos įkaušęs politikas sėdo prie vairo ir buvo sulaikytas Radviliškio pakraštyje.

Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas – kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio.

Puoselėja šeimos vertybes

Konservatorius E. Vareikis puoselėja šeimos vertybes. 2011 metais jis su žmona Rozvita atšventė perlines vestuves - 30 metų sukaktį. Tuomet jis retoriškai klausė: gal mūsų laikais tai senamadiškas dalykas - tiek metų gyventi santuokoje? „Prieš šimtą metų visi su vyžom vaikščiojo. Dabar perėjo prie sportbačių. O mes vis dar vyžom vaikštom. Gal visai nėra kuo girtis?“, - tiriamai žvelgdamas klausė politikas, kai apie tai kalbėjosi su lrytas.lt.

Politikas turi dukrą Aistę, kuri pasirinko tarnystės Dievui kelią. Sūnus Martynas žuvo 1996 metais.

2012 metais interviu lrytas.lt kalbėjo ir apie vaikus: „Nesijaučiu labai geru tėčiu. Turėjom du vaikus, dabar faktiškai likome dviese su žmona Rozvita. Gal tai ir tėčio įtaka, bet man neatrodė, kad yra gerai kažkaip vaikus nuolat auklėti. Norėdavau būti vaikų draugu, su jais draugauti. Nežinau, ar man tai išeidavo gerai ar ne, bet supratau, kad buvau jų draugas“.

„Iš savo įtakos vaikams, savo patirčių aš labai norėčiau, kad tėvai ir vaikai būtų draugais. Tėvai nėra visi tokie supermenai, kad vaikams būtų superpavyzdys ir galėtų teigti, jog gyventi reikia taip, o ne kitaip“, – prieš metus kalbėjo E. Vareikis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.