D. Kedžio bendrininkų bylą stabdo R. Ivanausko advokatas (papildyta)

Vilniaus apygardos teismui pirmadienį nepavyko pradėti aiškintis, koks yra Drąsiaus Kedžio draugų Raimondo Ivanausko ir jo buvusios sugyventinės Eglės Barauskaitės vaidmuo nužudant Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Laimutės Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę bei pasikėsinant nužudyti pačią L. Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

Vilniaus apygardos teismui pirmadienį nepavyko pradėti aiškintis, koks yra D. Kedžio draugų vaidmuo Kauno žudynių byloje.<br>V. Ščiavinskas
Vilniaus apygardos teismui pirmadienį nepavyko pradėti aiškintis, koks yra D. Kedžio draugų vaidmuo Kauno žudynių byloje.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 6, 2013, 3:44 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:34 AM

J. Furmanavičių ir A. Ūsą D. Kedys kaltino tvirkinus savo dukrą, o L. Stankūnaitę ir jos seserį pardavinėjus dukras pedofilams.

Buvęs Neringos Venckienės kolega J. Furmanavičius ir V. Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalio 5 dieną. Tyrėjai yra surinkę pakankamai duomenų, kad žmogžudystes įvykdė D. Kedys, tačiau jam mirus, ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu nutraukė.

Pirmadienį į teismo posėdį atvyko nukentėjusieji Aleksandras ir Aldona Ūsai, A. Ūso našlė Guoda Sakalinskaitė - Ūsienė, Tatjana ir Stasys Stankūnai, valstybės saugoma L. Stankūnaitė, J. Furmanavičiaus sesuo Sigita Uogintienė.

Į teismo posėdį neatvyko V. Naruševičienės vyras Deivydas Naruševičius, nors apie posėdį jam buvo pranešta tinkamai.

Teisme taip pat nepasirodė R. Ivanausko advokatas Artūras Bauža.

Pagalba D. Kedžiui žudant du žmones kaltinamo kauniečio gynėjas teisinasi esą labai užimtas. Teismas nusprendė, kad ši byla yra prioritetinė, todėl jei A. Bauža nepasirodys kitame teismo posėdyje, R. Ivanauskui bus skiriamas valstybės samdomas advokatas.

Teisiamasis kaltu neprisipažįsta

Į teismo posėdį sesers Janinos Visockienės atlydėtas R. Ivanauskas neigia savo kaltę dėl dviejų žmonių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar du žmones.

„Ne“, - atsakė jis paklaustas, ar prisipažįsta kaltu.

R. Ivanauskas savo pažinties su D. Kedžiu neneigia, tačiau tikina, kad juos siejo tik sportas. Esą garliaviškį jis pažinojo apie pustrečių – tris metus ir jį konsultavo tik kaip treneris sporto klube.

„Susirado mane kaip konsultuojantį trenerį klube ir viskas, ir bendravome“, - kalbėjo sunkiais nusikaltimais kaltinamas kaunietis.

Apie tai, jog yra fiksuoti jo ir D. Kedžio pokalbiai, kuriuose vyrai aptarinėja ne tik sporto reikalus, R. Ivanauskas kalbėti nepanoro.

Beveik aklas vyras sako, kad jo sveikata yra labai prasta. Tam įtakos esą turėjo ir trijų mėnesių įkalinimas, kai jis negavo visiškai jokių vaistų.

„Koordinacija bloga, galva sukasi, galvos skausmai būna, be vaistų negaliu gyventi“, - skundėsi R. Ivanauskas.

Furmanavičiai laukia teisingumo

J. Furmanavičiaus sesuo S. Uogintienė sako, kad visa jos šeima laukia, kol baigsis šis tris su puse metų besitęsiantis košmaras.

„Visa šeima laukiam, mama, kuriai dabar 92 metai ypač, ji tik ta mintim ir gyva, kad sulauks Lietuvos Respublikos teisingumo“, - kalbėjo nužudyto teisėjo sesuo.

Moteris įsitikinusi, kad kaltinamieji įvairiais būdais bandys vilkinti teismo procesą ir tikisi, kad žudyti žmones padėję asmenys bus nubausti taip, kaip to nusipelnė.

„Kalbama apie žmogaus nužudymą, bausmė turėtų būti adekvati. Žinant kas gresia, kiekvienas nori bausmę sušvelninti, todėl žmonės įvairiausiais būdais išsisukinėja. Kodėl tada jie negalvojo, kaip D. Kedį sulaikyti, atkalbėti, patarti jam. Nei artimieji, nei draugai, tėvai šitai žinodami, nieko nedarė.

Turi būti išaiškinta, kas organizavo nužudymą, kas po to padėjo pasislėpti. Viskas turi išaiškėti. Galų gale kiek ta byla gali spengti mūsų šeimai ausyse, tai yra labai labai skaudus dalykas“, - sakė S. Uogintienė.

Nužudyto teisėjo sesuo stebisi, kad nužudžius jos brolį, niekas jiems nepadėjo, niekas neskubėjo aiškintis nužudymo, kad šeima nesulaukė užuojautos iš aukščiausių valstybės vadovų.

J. Furmanavičiaus mama Anelė Furmanavičienė buvo parašiusi laišką šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei, primindama, kad buvo nužudytas ne eilinis pilietis, o apygardos teismo teisėjas, tačiau radusi laiko išgerti kavos su Neringa Venckiene, į sūnų palaidojusios senos moters raštą, prezidentė nereagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.