Studento mirties paslapties įminti nepavyks?

Rumšiškių (Kaišiadorių r.) kapinėse pirmadienį palaidotas 25 metų Karolis Sendzikas, kuris po ilgų paieškų buvo rastas Lentvario apylinkėse esančioje kūdroje. Prieš mirtį vaikinas buvo apiplėštas.

K. Sendziko motina netiki, kad sužinos, dėl ko mirė sūnus.
K. Sendziko motina netiki, kad sužinos, dėl ko mirė sūnus.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys ("Lietuvos rytas")

May 8, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:57 AM

„Mano akyse abu plėšikai liks žmogžudžiai, nors bausmės už nužudymą jiems gal ir pavyks išvengti. Juk jei Karolis jų nebūtų sutikęs, jam nieko nebūtų atsitikę”, – palaidojusi Kauno technologijos universitete informatiką studijavusį sūnų ištarė Angelė Sendzikienė.

Atsisveikinti su Kauno krepšinio mėgėjų lygoje žaidusiu studentu atėjo nemažas būrys žmonių – buvę mokslo draugai, dėstytojai, artimieji. Vaikinas buvo palaidotas greta mirusio savo senelio Vaclovo Frankonio.

2012 metų gruodžio 15-ąją dingusio ir tik gegužės 1 dieną rasto negyvo K.Sendziko mirties paslaptis gali būti neatskleista.

Teismo medicinos ekspertai praėjusią savaitę oficialiai pripažino, kad dėl smarkiai suirusio kūno nėra galimybės nustatyti mirties priežastį.

Specialistai pareiškė akivaizdžių smurto žymių neradę, vaikinas nepatyrė kaulų lūžių ir vidinio kraujavimo, kuris galėjo įvykti dėl sumušimo.

Tačiau medikai neatsakė, ar Karolis galėjo būti pasmaugtas, o galbūt sumušta auka mirtinai sušalo.

Tiesa, dar bus atliktas išsamesnis, biologinis, palaikų tyrimas.

Tačiau medikai įspėjo A.Sendzikienę, jog ir po šio tyrimo gali nieko nepaaiškėti.

Praeityje daug kartų už smurtinius nusikaltimus teisti du recidyvistai prisipažino gruodžio 15 dieną prie Lentvario geležinkelio stoties užpuolę K.Sendziką. Tą patį vakarą jis pradingo.

Lentvariškiai studentą sumušė, atėmė iš jo banko kortelę, telefoną ir nešiojamąjį kompiuterį. Bet nusikaltėliai tvirtino, jog jų smūgiai nebuvo mirtini.

Vietos geležinkelininkas tvirtino apie vidurnaktį K.Sendziką matęs sunkiai einantį šalia bėgių Kauno link. Užpuolimas įvyko maždaug 22 valandą.

Palaikus rado vaikas

K.Sendziko kūną prieš savaitę aptiko Trakų rajone sodybą turintys žmonės, po žiemos pirmąsyk joje apsilankę.

K.Sendziko palaikus maždaug 8 kilometrai nuo jo užpuolimo vietos vaikščiodamas po sodybos teritoriją aptiko šeimininkų vaikas.

Vyras iki kelių gulėjo kūdroje, o kita kūno dalis buvo ant kranto.

Trakų rajono prokuratūros atstovai A.Sendzikienei pareiškė, jog byla į teismą tikriausiai bus perduota tik dėl plėšimo – vaikiną užpuolusius nusikaltėlius apkaltinti žmogžudyste trūksta įrodymų.

K.Sendzikas pernai gruodžio 15-osios vakarą važiavo pas savo draugę Juliją, gyvenančią Lentvario apylinkėse, bet šiame mieste išlipęs iš traukinio pavėlavo į autobusą. Ten jį užklupo plėšikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.