Automobilių prekyba besiverčianti Kauno bendrovė įtariama sukčiavimu

Ekonominius nusikaltimus tiriančių Kauno policijos pareigūnų akiratyje atsidūrė automobilių iš Jungtinių Amerikos valstijų ir Europos šalių importu užsiimanti bendrovė. Įtariama, kad joje buvo klastojami įsigijimo dokumentai, vedama apgaulinga apskaita, „juodoji buhalterija“, atlyginimai mokami „vokeliuose“. Gali būti, jog 4 mln. litų metinę apyvartą deklaravusi bendrovė nuslėpė valstybei mokėti privalomas stambias pinigų sumas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 9, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:32 AM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atliko kratas vienoje automobilius iš užsienio gabenančių Kauno įmonių ir sulaikė šešis įtariamuosius. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl sukčiavimo. Įtariama, kad bendrovėje buvo klastojami automobilių įsigijimo dokumentai, taip vedama apgaulinga apskaita, „juodoji buhalterija“, atlyginimai mokami „vokeliuose“.

Tai ne pirmas sėkmingas šiais metais ekonominius nusikaltimus tiriančių pareigūnų tyrimas. 2013 m. balandžio mėn. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, Kaune, R. Kalantos gatvėje, įmonės teritorijoje, atlikę patikrinimą, aptiko 281,715 tonos juodojo metalo laužo, kurį pagal buhalterinius dokumentus įmonė supirko iš juridinių asmenų, neturėdama Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo, kuris suteiktų įmonei teisę supirkti, sandėliuoti ir vykdyti krovos darbus juodojo metalo laužo srityje.

Įmonei apribota nuosavybės teisė į minėtą metalo laužą. Už tokias nusikalstamas viekas baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Šiuo metu Kauno apskrities policijos pareigūnai atlieka tyrimus 217 ikiteisminių tyrimų, susijusių su nusikaltimais finansų sistemai, ekonomikai ir verslo tvarkai. Atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose yra apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės 12 mln.835 tūkst. litų turtui. Šiemet teismui jau buvo perduotos 222 nusikalstamos veikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.