Kaune sulaikyti profesionalūs degalų vagys ir specialus automobilis

Daugelis mano, kad naktimis degalus iš automobilių bakų miestuose išsiurbia kanistrais ir žarnomis apsiginklavę jaunuoliai. Kauno policijos pareigūnai skelbia sulaikę profesionalius kuro vagis ir specialiai šioms vagystėms pritaikytą automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 16, 2013, 11:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:47 PM

Kauno patrulių grobiu netikėtai tapo neeilinis automobilis „Volkswagen Vento“. Transporto priemonė buvo pritaikyta vogti degalus iš kitų automobilių.

Pavogti degalai buvo laikomi bagažinėje sumontuotame dujų balione. Iš kitų automobilių degalus vagys siurbė elektriniu siurbliu.

41 metų D. A. ir 31 metų P. R. policijos patruliams įkliuvo, kai iš Varduvos gatvėje stovėjusio automobilio bako bandė pavogti degalus. Tai įvyko praėjus dviem valandom po vidurnakčio.

Vagys buvo išlaužę nusižiūrėto automobilio degalų bako spynelę. Jie jau ruošėsi vogti.

Nusikaltėliai buvo atvykę specialiai tokiom vagystėm pritaikytu automobiliu. Vogtų degalų talpyklą atstojo bagažinėje sumontuotas 60 litrų talpos dujų balionas, prie jo prijungtas elektrinis siurbliukas bei žarnelės vogtiems degalams pumpuoti.

Pasak policijos pareigūnų, neabejojama, kad šis kauniečių tandemas į savo nusikalstamą veiklą – degalų vagystes iš automobilių - žiūrėjo pakankamai rimtai. Žinodami, jog naktimis automobilį sustabdę pareigūnai dažnai paprašo atidaryti bagažinę, jie pasirūpino, kaip nesukeliant įtarimų galėtų gabenti vogtus degalus. Pagal paskirtį nefunkcionuojantis dujų balionas buvo gana efektyvi maskuotė.

Kuro vagystėms pritaikytas „VW Vento” uždarytas į policijos saugojimo aikštelę. Ar jis bus grąžintas savininkui - nuspręs teismas. Kauno apylinkės teisme baudžiamoji byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, nuosprendis bus paskelbtas artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.