Žaislinę mašinėlę paėmęs vilnietis: „Nebuvo jokios vagystės“

Portalas lrytas.lt padėjo išnarplioti prie parduotuvės paimtos žaislinės mašinėlės istoriją. Antradienį portalas paskelbė filmuotus vaizdus, kuriuose matyti, kaip maždaug 35 metų padoriai atrodantis vyras nuo parduotuvės durų pasiima plastmasinį automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 17, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:36 PM

Kitą dieną po publikacijos į redakciją paskambino pats nufilmuotasis ir tikino, kad įvyko nesusipratimas. Jis žaislo nevogė. Pamanęs, kad kažkas jį pametė, nusprendė rasti jam naują šeimininką.

„Nebuvo jokios vagystės, kažkoks nesusipratimas. Galvojau, paieškosiu, kam (mašinytę. - Red.) atiduoti“, - aiškino vilnietis.

Jis sakė nepastebėjęs žaislo saugančios šešiametės mergaitės, kuri prie parduotuvės įėjimo važinėjo paspirtuku. „Kai ėjau į parduotuvę, mergaitės šalia mašinytės nebuvo, ji buvo parduotuvės viduje. Neatrodė, kad kažkas saugo mašinytę. Išeidamas nutariau ją paimti“, - pasakojo vyras.

Vilnietis ketino nunešti automobiliuką į netoliese esančią vaikų aikštelę. Galiausiai parsinešė ją namo. „Mano žmona paskui klausinėjo žmonių, ar niekas nepametė“, - tikino apkaltintasis vagyste.

Paklaustas, kodėl nenunešė žaislo apsauginiams, jis atsakė: „Nežinau, nekilo tokia mintis. Mano atlyginimas tikrai pakankamas, kad galėčiau nupirkti savo vaikams tokių žaislų. Neturiu priežasties tokių vogti.“

Vyras gyvena netoli parduotuvės, su žmona augina du vaikus, užima aukštas pareigas verslo bendrovėje.

Plastmasinę maždaug 130 litų vertės mašinytę jis tikino laikąs rūsyje ir žadėjo atiduoti savininkei.

Dingus žaislui, moteris kreipėsi į policiją, buvo pradėtas administracinės teisės pažeidimo tyrimas. Apie nufilmuotojo skambutį pranešus pareigūnams, jie paragino vyrą kreiptis į policiją.

Apklausę vyrą, policininkai spręs, kokie buvo jo ketinimai, domėsis, ką jis darė su paimtu daiktu.

Jei tyrimo medžiaga pasieks teismą ir jame bus įrodyta, kad vyras žaislą paėmė su tikslu pasilikti sau ar parduoti ir turėti iš to turtinės naudos, jam gresia bauda nuo 300 iki 700 litų.

Policijos pareigūnai aiškino, kad rastus daiktus reikia pristatyti į artimiausią policijos komisariatą. Tik policijai patvirtinus, kad daiktas nėra ieškomas, jį radęs žmogus gali daiktą pasiimti sau arba gauti atitinkamą išmoką už radybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.