N. Venckienės šalininkams nepavyko inicijuoti bylos G. Černiauskui

Nuo Laimutės Stankūnaitės dukters išvadavimo iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų praėjo daugiau kaip metai, tačiau nuo teisingumo pabėgusios Seimo narės šalininkai iki šiol tebeieško savo teisybės. Patys trukdę teismo sprendimo vykdymui, jie iki šiol jaučiasi nuskriausti ir siekia pradėti ikiteisminius tyrimus jiems neįtinkančių asmenų atžvilgiu.

G. Černiausko parodymai papiktino N. Venckienės gerbėjus.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
G. Černiausko parodymai papiktino N. Venckienės gerbėjus.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

May 21, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:13 AM

Vienas paskutiniųjų „violetinės“ publikos priešas – L. Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas, pernai gegužės 17-osios rytą dalyvavęs teismo sprendimo įvykdyme.

Susipažinę su Klaipėdos apygardos prokuratūroje duotais G. Černiausko parodymais, N. Venckienės šalininkai užsimojo iškelti advokatui baudžiamąją bylą dėl melagingų parodymų davimo.

Pagal N. Venckienės skundą dėl tariamo pareigūnų ir valstybės tarnautojų smurto jos tėvų namuose liudijęs G. Černiauskas pasakė, kad mergaitės perdavime dalyvavo savo klientės L. Stankūnaitės prašymu.

Pasak G. Černiausko, L. Stankūnaitei paėmus mergaitę nuo N. Venckienės kelių, jie skubiai išėjo iš Kedžių namų į kieme stovėjusį autobusiuką. Advokatas sako, kad ėjo šalia savo klientės, kad reikalui esant padėtų jai nešti nemažai sveriančią dukrą.

Analogiškus parodymus Klaipėdos apygardos prokuratūroje davė ir L. Stankūnaitė. „Man iš dešinės ėjo advokatas G. Černiauskas, kuris turėjo pasaugoti, jei aš kartais negalėčiau panešti dukters“, - liudijo moteris.

Tokie G. Černiausko parodymai papiktino N. Venckienės ir jos dviguba žmogžudyste įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio gerbėjus, kurie yra įsitikinę, kad advokatas nešė mergaitę.

Partijos „Drąsos kelias“ nariai Birutė Vaikšnoraitė ir Sigitas Martinavičius kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą prašydami G. Černiausko atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingų parodymų davimo.

Kadangi gegužės 17-osios įvykius aiškinosi ir teismo sprendimo vykdytojų veiksmuose jokio nusikaltimo neįžvelgė Klaipėdos prokurorai, B. Vaikšnoraitės ir S. Martinavičiaus skundas buvo persiųstas jiems.

Jį išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuroras Aidas Giniotis „drąsiečių“ skundą atmetė – G. Černiausko atžvilgiu atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nes jo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties.

Tai jau ne pirmas nepavykęs „violetinių“ bandymas inicijuoti baudžiamąsias bylas asmenims, dalyvavusiems L. Stankūnaitės dukrą perduodant jos mamai.

Neskundžiama nutartimi yra atmestas N. Venckienės skundas, nieko nepešė ir Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos gegužės 17-osios grupe pasivadinę veikėjai, kurie prokurorams ir teismams teigė, jog tą rytą jie taikiai stovėjo, niekam nesipriešino, tačiau pareigūnai prieš juos naudojo jėgą.

Tiek N. Venckienei, tiek jos šalininkams buvo atsakyta, kad dėl to, kas įvyko Klonio gatvėje, yra kalti tik jie patys – nevykdę teismo sprendimo ir pasipriešinę policijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.