Tris žmones nužudęs vyras vieną auką išžagino

Našlaičiais liko du mažamečiai D. Staniulytės vaikai.

27 metų Vitalijus Zaikinas. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
27 metų Vitalijus Zaikinas. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:21 AM

Prieš teismą dėl šių žmonių nužudymo bei moters išžaginimo bus teisiamas medkirtys 27 metų Vitalijus Zaikinas. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą.

Jam pateikti kaltinimai dėl to, kad jis, dėl chuliganiškų paskatų ar siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą, kankino ar kitaip itin žiauriai nužudė tris žmones, buvusius bejėgiškos būklės. Apie tai ketvirtadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Įstatymas už tai numato itin griežtą bausmę – laisvės atėmimą nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai teigia nustatę, kad V. Zaikinas praėjusių metų rugsėjo 9-soios vakarą vartojo alkoholinius gėrimus kartu su tame pačiame Margininkų kaime gyvenusiais broliais Audriumi ir Vidu Petrauskais.

Įsiplieskus konfliktui su V. Petrausku, V. Zaikinas priėjo jam iš už nugaros, tyčia peiliu sudavė ne mažiau kaip septynis smūgius į kaklą, krūtinę, ranką. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad V. Petrauskas mirė nuo ūmaus išorinio ir vidinio kraujavimo bei trauminio šoko.

Sugrįžęs į kambarį, kuriame prieš kelias minutes buvo nužudytas V. Petrauskas, A. Petrauskas pamatė fotelyje nužudytą brolį ir suskubo pranešti policijai. V. Zaikinas tai įtaręs, užpuolė jį beeinantį koridoriumi, kuriam grumtynių metu, tyčia sudavė ne mažiau kaip 29 smūgius į įvairias kūno vietas ir jį nužudė.

Nužudęs du brolius, V. Zaikinas nuėjo į Z. P. priklausančio namo dalį, kurioje gyveno 20-metė Deimantė Staniulytė su savo šeima. V. Zaikinas iš moters pareikalavo lytinių santykių. Pastarajai nesutikus, vyras peiliu grasino panaudoti fizinį smurtą.

Pargriovęs nukentėjusiąją ant grindų, V. Zaikinas sudavė ne mažiau kaip 39 smūgius peiliu į įvairias kūno vietas.

Sutrikdęs D. Staniulytės sveikatą ir atėmęs galimybę jai priešintis, jis moterį išžagino ir nužudė.

Baudžiamojoje byloje yra pateiktas daugiau nei 121 tūkst. civilinis ieškinys.

Našlaičiais liko du mažamečiai D. Staniulytės vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.