2,46 promilės įpūtęs Joniškio politikas galės vairuoti ir toliau

Pernai girtas savo automobilį vairavęs, į alkoholio tikrintuvą net 2,46 promilės įpūtęs Joniškio rajono tarybos narys, „darbietis“ Kęstutis Mačiulis ir toliau galės vairuoti lyg nieko nebūtų nutikę.

K. Mačiulį nuo atsakomybės už vairavimą girtam išgelbės bylos senatis.<br>B. Kybartienė
K. Mačiulį nuo atsakomybės už vairavimą girtam išgelbės bylos senatis.<br>B. Kybartienė
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 29, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:36 AM

Nors už vairavimą girtam 57 metų K. Mačiuliui grėsė bauda nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo dvejų iki trejų metų, administracinę bylą nagrinėjęs Joniškio rajono apylinkės teismas per nustatytą terminą politiko nubausti, regis, neįstengs.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodyta, kad nuobauda turi būti paskirta per 6 mėnesius nuo pažeidimo padarymo. Išimtiniais atvejais šį terminą teismas gali pratęsti dar pusmečiui.

Spendimas K. Mačiuliui iškeltoje administracinėje byloje turėjo būti paskelbtas iki trečiadienio popietės, tačiau, regis, to nebus padaryta - bylos nagrinėjimas buvo vilkinamas, o galiausiai susirgo ir nutartį paskelbti turėjęs teisėjas.

Prasidedanti bylos senatis Joniškio politikui padės išvengti jam už vairavimą girtam grėsusios atsakomybės.

Iš automobilio salono trenkė alkoholiu

Joniškio turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus K. Mačiulio vairuojamą visureigį „Toyota Land Cruiser“ kelyje Šiauliai-Ryga netoli Ginkūnų (Šiaulių r.) gyvenvietės budėję policijos pareigūnai sustabdė pernai gegužės 29-osios popietę.

Kadangi iš visureigio salono trenkė alkoholiu, pareigūnai nusprendė patikrinti vairuotojo blaivumą. Patikrinus vairuotoją alkoholio tikrintuvu, spėjimas dėl girtumo pasitvirtino.

Prietaisas parodė, kad K. Mačiulio kraujyje yra net 2,46 promilės alkoholio. Pareigūnai neblaivų vairuotoją nuvežė į policijos komisariatą, ten surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Kitą dieną telefonu portalo lrytas.lt žurnalisto pakalbintas K. Mačiulis prisipažino turėjęs problemų su policija, tačiau į klausimą, ar vairavo girtas, taip ir neatsakė.

„Tai dar klausimas sprendžiamas, nieko komentuoti kol kas negaliu“, - žurnalistui atšovė išvakarėse į alkoholio matuoklį 2,46 promilės įpūtęs Joniškio politikas.

K. Mačiulis aiškino, kad vartoja labai stiprius vaistus, kurie ir galėjo pakoreguoti alkoholio tikrintuvo parodymus.

Policijai girtas prie vairo K. Mačiulis įkliuvo važiuodamas namo iš Šiauliuose verslo inkubatoriuje vykusio turizmo ir verslo centrų direktorių pasitarimo.

Buvo įgijęs teisinę neliečiamybę

K. Mačiulio administracinę bylą turėjo nagrinėti Šiaulių rajono apylinkės teismas, tačiau, politikui prašant, ji buvo persiųsta Joniškio rajono apylinkės teismui.

Joniškio rajono apylinkės teismą ši byla pasiekė 2012-ųjų liepos 5-ąją. Liepos 20-ąją numatytas teismo posėdis neįvyko, nes teisme nepasirodė pažeidėjas. Rugpjūčio 21-ąją teisme pasirodęs K. Mačiulis pareiškė norįs pasisamdyti advokatą, todėl teismo procesas vėl neįvyko.

Rugsėjo 28-ąją teismą pasiekė K. Mačiulio prašymas jam iškeltą administracinę bylą nutraukti, nes jis nusprendė dalyvauti Seimo rinkimuose. Šio prašymo teismas netenkino, tačiau bylos nagrinėjimą atidėjo iki rinkimų į Seimą pabaigos.

Dėl kandidatu į Seimo narius tapusio K. Mačiulio teisinės neliečiamybės teismui teko atidėti ir lapkričio 5 dieną vykti turėjusį posėdį.

K. Mačiuliui nepatekus į Seimą, jo administracinei bylai nagrinėti kliūčių kaip ir nebeliko, tačiau gruodžio 6-ąją numatytas teismo posėdis vėl neįvyko – bylos svarstymą atidėti paprašė K. Mačiulio advokatas.

Sirgo ir politikas, ir jo advokatas

Šiemet sausio 21-ąją per teismo posėdį K. Mačiulio advokatas, paprašęs, kad byla būtų nagrinėjama neviešame posėdyje, pateikė dokumentus apie savo ginamojo sveikatą. Advokatui panorus išsireikalauti daugiau papildomos medžiagos, posėdis buvo atidėtas.

Vasario 26 dieną posėdis neįvyko dėl K. Mačiulio ligos. Dėl tos pačios priežasties neįvyko ir du teismo posėdžiai kovo mėnesį.

Balandžio 16-ąją teismo posėdis neįvyko, nes į teismą neatvyko liudytojai, o balandžio 26-ąją numatytas teismo posėdis neįvyko jau dėl advokato ligos.

Po gan ilgos pertraukos K. Mačiulio administracinės bylos nagrinėjimas vėl buvo pratęstas iki gegužės 5 dienos. Per šį teismo posėdį buvo apklausti policijos pareigūnai. K. Mačiulio advokatas vėl panoro „išsireikalauti papildomos medžiagos“.

Gegužės 21-ąją numatytas teismo posėdis neįvyko – negavus atsakymo į paklausimą iš UAB „Alkotesteris“ administracinės bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki gegužės 27-osios

Į ligos patalą atgulė ir teisėjas

Gegužės 27-ąją teismo posėdis įvyko. Bylos nagrinėjimą buvo numatyta tęsti kitą dieną.

Tačiau senaties termino išvakarėse - gegužės 28-ąją - įvykti turėjęs teismo posėdis neįvyko jau dėl teisėjo ligos.

K. Mačiulio administracinę bylą nagrinėjantis Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjas antradienį pasirodė darbe, tačiau popietę – dar prieš teismo posėdį - pasijuto blogai ir kreipėsi į Joniškio ligoninę.

Po medikų apžiūros teisėjas buvo paliktas gydytis ligoninėje. Kokie negalavimai teisėją paguldė į ligos patalą, nekomentuojama.

Per metus taip ir neišnagrinėjus šios administracinės bylos, girtas automobilį vairavęs K. Mačiulis liks nenubaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.