Dėl Joniškio politiko byloje nepriimto sprendimo – teisėjo darbo patikrinimas

Viešumoje kilęs skandalas, kai net 2,46 promiles įpūtęs Joniškio politikas Kęstutis Mačiulis liko nenubaustas už vairavimą girtam, gali atsiliepti šią administracinę bylą per metus laiko taip ir neišnagrinėjusiam Joniškio rajono apylinkės Sauliui Remeikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 30, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:14 AM

Įsakymą dėl Joniškio rajono apylinkės teismo teisėjo S. Remeikos darbo patikrinimo ketvirtadienį pasirašė Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis.

„Teismo pirmininko sudaryta komisija skubos tvarka tikrins teisėjo S. Remeikos žinioje esančią administracinių teisės pažeidimų bylą, kuri visuomenėje sukėlė itin didelį rezonansą.

Minėtoje byloje administracinėn atsakomybėn yra patrauktas Joniškio rajono tarybos narys K. Mačiulis, kuriam administracinis protokolas buvo surašytas dėl vairavimo būnant neblaiviam.

Šios bylos nagrinėjimas užtruko metus, pasibaigus senaties terminui byloje sprendimas nepriimtas. Teisėjas iškviestas į Šiaulių apygardos teismą“, - sakoma ketvirtadienį išplatintame Šiaulių apygardos teismo pranešime spaudai.

Sprendimą turėjo priimti per metus laiko

Pernai girtas savo automobilį vairavęs, į alkoholio tikrintuvą net 2,46 promilės įpūtęs Joniškio rajono tarybos narys „darbietis“ K. Mačiulis ir toliau galės važinėti lyg nieko nebūtų nutikę.

Nors K. Mačiuliui už vairavimą girtam grėsė solidi bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų, šiam politikui iškeltą administracinę bylą nagrinėjęs teisėjas per nustatytą terminą taip ir nepriėmė sprendimo.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse nurodyta, kad nuobauda turi būti paskirta per 6 mėnesius. Išimtinais atvejais šis terminas gali būti pratęstas dar pusmečiui.

Nors nagrinėjant K. Mačiulio administracinę bylą buvo paskirta net 14 teismo posėdžių, bylos per metus laiko išnagrinėti taip ir nepavyko.

Sušlubavo ir teisėjo sveikata

Bylos nagrinėjimą kuriam laikui teko stabdyti, kai rinkimuose į Seimą dalyvauti nusprendęs K. Mačiulis įgijo teisinę neliečiamybę.

K. Mačiuliui nepatekusį Seimą bylos nagrinėjimas buvo atnaujintas.

Keli posėdžiai neįvyko dėl K. Mačiulio bei jo advokato ligos. Posėdžius teko atidėti ir dėl advokato prašymų „išsireikalauti papildomos medžiagos“.

Antradienį - senaties termino išvakarėse - numatytas teismo posėdis K. Mačiulio administracinėje byloje neįvyko sunegalavus bylą nagrinėjančiam teisėjui. Tądien į darbą atėjęs teisėjas blogai pasijuto ir į ligoninę kreipėsi popiet – prieš bylos nagrinėjimą.

Trečiadienį, kad dar buvo galima priimti sprendimą šioje byloje, teisėją taip pat kamavo sveikatos problemos – ryte į darbą atėjęs S. Remeika po pietų vėl pasijuto blogai ir kreipėsi į medikus.

Kolegos jau svarstė teisėjo darbą

Jei per Šiaulių apygardos teismo pirmininko B. Kalainio inicijuotą S. Remeikos darbo patikrinimą būtų nustatyta, kad teisėjas bylą vilkino, jam gali būti iškelta drausmės byla.

Ar Šiaulių apygardos teismo vadovybė dėl drausmės bylos S. Remeikai iškėlimo kreipsis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją (TEDK), priklausys nuo patikrinimo rezultatų.

TEDK teisėją S. Remeiką kartą jau svarstė.

Pernai teikimą TEDK pateikęs Šiaulių apygardos teismo pirmininkas B. Kalainis nurodė, kad per tikslinį S. Remeikos veiklos patikrinimą buvo nustatyta, kad teisėjas ne itin efektyviai organizuoja bylų nagrinėjimą, aplaidžiai atlieka savo pareigas.

Įvertinusi surinktus duomenis TEDK tąkart konstatavo, kad teisėjo S. Remeikos veiksmuose yra aplaidumo požymių.

Tačiau atsižvelgdama į šeimines bei sveikatos aplinkybes, o taip pat į tai, kad teisėjas pripažino savo darbo trūkumus bei ėmėsi veiksmų jiems šalinti, TEDK drausmės bylos S. Remeikai neiškėlė, o apsiribojo tik šio teisėjo svarstymu komisijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.