Baigtas Seimo viešbučio „švarintojo“ ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl trijų vagysčių iš butų Seimo viešbutyje pareikšti 1980 m. gimusiam Valerijui Capukui.

V. Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi nemažai gyventojų - vieni atsikraustė, kiti išsikraustė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
V. Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi nemažai gyventojų - vieni atsikraustė, kiti išsikraustė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2013, 1:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:25 PM

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai surašius kaltinamąjį aktą, byla bus perduota teismui.

Pareigūnai nustatė, kad anksčiau už įvairius nusikaltimus 15 kartų teistas V. Capukas nuo 2012 m. gruodžio vidurio iki 2013 m. sausio buvo įsibrovęs į tris Seimo viešbutyje esančius butus ir pagrobęs įvairaus turto.

Nustatyta, kad įtariamasis įsibraudavo į butus naudodamas cilindrinių spynų atrakinimą „bampingo“ būdu. Tai būdas, kai ir į spyną įstatytas raktas judinamas tol, kol prisitaiko prie spynos kauburėlių, o spyną galima ne tik atrakinti, bet ir užrakinti.

Pas įtariamąjį per kratas buvo rasti įvairių raktų ryšuliai bei dalis pagrobto turto.

V. Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi nemažai gyventojų - vieni atsikraustė, kiti išsikraustė.

V. Capukas su įkalčiais buvo sulaikytas 2013 m. sausio 2-ąją prekybos centre „Akropolis“, kai jis ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto.

V. Capukas pareigūnams tapo žinomas 2010 m. kovo mėnesį, apvogęs Seimo nario Algimanto Salamakino butą tame pačiame viešbutyje. Už tai V. Capukas buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs buvo paleistas į laisvę 2012 metų kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.