V. Mazuronis apie STT veiksmus: „Jeigu tai tiesa, tokių struktūrų geriau visai nereikia“

Jeigu pasitvirtins „Lietuvos ryte“ publikuota informacija dėl neva Specialiųjų tyrimų tarnybos

V. Mazuronio nuomone, šiuo metu teisinės struktūros, išskyrus pavienius atvejus, yra neteisėtai įtrauktos į politinę kovą.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
V. Mazuronio nuomone, šiuo metu teisinės struktūros, išskyrus pavienius atvejus, yra neteisėtai įtrauktos į politinę kovą.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:33 PM

„Nežinau, kas vyksta su socialdemokratais, tačiau jeigu tai, kas viešojoje erdvėje pasirodė, yra tiesa, tai, mano manymu, yra skandalas, pavojus valstybei, pavojus demokratijai. <...> Jeigu tai tiesa, tai tokių specialiųjų tarnybų geriau visai nereikia, kurkime naujas, darykime skaidrias“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė ministras.

V. Mazuronio nuomone, šiuo metu teisinės struktūros, išskyrus pavienius atvejus, yra neteisėtai įtrauktos į politinę kovą.

Ministras taip pat pažymėjo esąs įsitikinęs, kad žmonių pokalbių klausomasi.

„Aš manau, kad visų - ir manęs, ir jūsų - klausosi. Gal nesiklauso, gal įrašinėja, reikalui esant ištrauks ir paklausys. Manau, kad įrašinėja tai tikrai, o klausys, jei bus toks reikalas“, - kalbėjo jis.

ELTA primena, kad STT pradėjo informacijos patikrinimo procedūrą dėl neva STT rengtos provokacijos prieš žinomus šalies politikus pagrįstumo.

Į STT dėl dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir interneto naujienų portale lrytas.lt pateiktos informacijos kreipėsi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

„Lietuvos ryto“ duomenimis, prieš trejus metus, kai buvo sulaikyti keli bendrovės „Vilniaus vandenys“ darbuotojai, kyšininkavimu buvo bandoma apkaltinti Socialdemokratų partijos pirmininką, dabartinį Premjerą Algirdą Butkevičių ir šiuo metu Krašto apsaugos ministerijai vadovaujantį Juozą Oleką.

Nepavykus šių asmenų apjuodinti taikiklyje atsidūrė mažesnio kalibro veikėjas - Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas, sostinės vicemeras Romas Adomavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.