Buvusi grupės „Olialia pupytės“ narė M. Bui prašo teismo pasigailėjimo

Penktadienį į Vilniaus apygardos teismą atvykusi M. Bui prašė teismo sušvelninti jai skirtą kardomąją priemonę. Moteris, turėjusi liudyti įtraukimo į prostituciją byloje, kelis kartus neatvyko į posėdį. Tuomet buvusiai grupės „Olialia pupytės“ narei teismas skyrė griežčiausią bausmę – suėmimą, o į kitą teismo posėdį pareigūnus įpareigojo ją atvesdinti.

M. Bui Vilniaus apygardos teisme teisėjos prašė sušvelninti jai kardomąją bausmę už neatvykimą į posėdį.<br>D. Umbrasas
M. Bui Vilniaus apygardos teisme teisėjos prašė sušvelninti jai kardomąją bausmę už neatvykimą į posėdį.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 7, 2013, 11:45 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:22 PM

Atvykusi į teismą M. Bui tvirtino, kad anksčiau liudyti neatvyko sumaišiusi dienas, o skirtą bausmę už neatvykimą į posėdį laiko pernelyg griežta.

„Jūs juokaujate“, – į klausimą, ar pasiruošusi sėsti į areštinę, atsakė moteris. Šviesiaplaukė teigė, kad ji nėra kaltinamoji, o tik liudininkė.

Moteris nenorėjo svarstyti, ar ji bus uždaryta į areštinę, žurnalistų prašė neužbėgti įvykiams už akių. Esą teisėjai penktadienį pateikė argumentus, į kuriuos ji turėtų atsižvelgti.

„Nebėgau ir nesislapsčiau tikrai. Pirmojo šaukimo negavau, o į antrąjį posėdį neatvykau, nes sumaišiau dienas. Manau, kad tai per griežta sankcija už neatvykimą į posėdį“, – kalbėjo ji.

Gegužės 30 dieną bylą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėja Regina Pocienė trečią posėdį iš eilės negalėjo išgirsti M. Bui parodymų. Mergina teisme turėtų prisiminti pikantiškas detales – atskleisti, kaip ir kokiu būdu linksmino vakariečius vyrus.

M. Bui tapo liudininke byloje, kurioje M. Kulikauskaitė kaltinama per dvidešimt merginų įtraukusi į prostituciją.

Gegužės pabaigoje į posėdį atvyko tik pati kaltinamoji, savo veidą dangstydama ir rusiškai keikdamasi moteris kaltinimus neigė, juos vadino provokacija.

Kaltinamoji M. Kulikauskaitė realios laisvės atėmimo bausmės gali ir išvengti, kadangi moteris viena augina vaiką, o ir įrodyti, kad apie 20 liudyti turėsiančių merginų teikė mokamas erotines paslaugas, itin sudėtinga.

Byloje minimos merginos galimai linksmindavo Vakarų šalių verslininkus. Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo po 2–2,5 tūkst. eurų (7–8,6 tūkst. litų).

Už uždarų durų bylą nagrinėjusi teisėja pirmadienį paskelbs nutartį, kurioje nuspręs, ar kardomąją priemonę suėmimą pakeisti švelnesne bausme.

Vakarėliuose dalyvavo, bet pinigų neėmė

Ikiteisminiame tyrime B. Bui atskleidė, kad prieš trejus ar ketverius metus ji dalyvavo vakarėlyje Ženevoje, tačiau teigė, kad jokių intymių pasiūlymų iš kaltinamosios M. Kulikauskaitės nesulaukė ir pinigų negavo.

Tiesa, turtingi verslininkai merginas vadindavo manekenėmis, nes lietuvės jiems buvo pristatytos kaip modelių agentūros darbuotojos. Verslininkai joms negailėdavo dovanų, o merginos juos lydėdavo į verslo susitikimus.

Bylos medžiagoje minima, kad merginoms bilietus į Šveicariją, Prancūziją ir Italiją parūpindavo M. Kulikauskaitė. Išvaizdžių merginų laukiantiems verslininkams ji išsiųsdavo ir merginų nuotraukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.