Dainininkės Mios noras pasiaiškinti teisme išgaravo

„Vilija Pilibaitytė nuoširdžiai gailisi ir yra teigiamai charakterizuojama visuomenėje“, - tik tiek apie 30-metę dainininkę Mią teisme galėjo pasakyti švelnesnės bausmės jai prašęs advokato padėjėjas Vytautas Geležinis.

Nors Mia iš karto prisipažino padariusi pažeidimą, teisme jos advokatas prašė iš policijos išreikalauti alkoholio tikrintuvo dokumentus – norėjo įsitikinti, ar prietaisas buvo tinkamas naudoti.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Nors Mia iš karto prisipažino padariusi pažeidimą, teisme jos advokatas prašė iš policijos išreikalauti alkoholio tikrintuvo dokumentus – norėjo įsitikinti, ar prietaisas buvo tinkamas naudoti.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 7, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:17 PM

Atlikėja pati neatvyko į Vilniaus apylinkės teismo posėdį, kur buvo svarstoma jos administracinė byla dėl vairavimo išgėrus. Mia ir jos advokatas posėdžius prašė atidėti jau du kartus, nes dainininkė esą pati nori paaiškinti teismui įvykio aplinkybes.

Tačiau teisėja Rasa Paužaitė V. Pilibaitytės taip ir nesulaukė. Posėdžio išvakarėse kelyje Vilnius-Klaipėda Mia pateko į avariją – atsitrenkė į vilkiko partrenktą briedį.

Be pažeidėjos į teismą atėjęs advokato padėjėjas paprašė uždaro posėdžio – esą dėl dažnų žiniasklaidos rašinių apie Mią patyčių patiria jos mažametis sūnus.

Teisininkas užsiminė, kad girdint žurnalistams Mia negalės paaiškinti kai kurių svarbių aplinkybių, nes jos susijusios su asmeniniu gyvenimu.

Teisėja pareiškė, kad tų aplinkybių paaiškinti ji vis tiek negalėtų, nes neatvyko į posėdį. Pagal įstatymus, advokatai negali duoti parodymų už savo ginamuosius.

Mia teisme turėjo pasiaiškinti dėl vairavimo išgėrus balandžio 11-osios naktį. Apie 2 valandą 30 minučių jos vairuojamą automobilį BMW 530 policijos pareigūnai sustabdė Vilniuje, M.K. Čiurlionio gatvėje.

Pajutę nuo vairuotojos sklindantį alkoholio kvapą, jie patikino moters blaivumą. Alkoholio tikrintuvas parodė 1,03 promilės alkoholio. Atlikėja policininkams negalėjo pateikti ir galiojančio vairuotojo pažymėjimo.

Nors Mia iš karto prisipažino padariusi pažeidimą, teisme jos advokatas prašė iš policijos išreikalauti alkoholio tikrintuvo dokumentus – norėjo įsitikinti, ar prietaisas buvo tinkamas naudoti. Teisėjai R. Paužaitei tokių abejonių nekilo. Ji pastebėjo, jog jei ir būtų nedidelė paklaida, tai nieko nepakeistų – 1,03 promilės nėra riba, galinti nulemti girtumo laipsnį.

Tai – lengvas girtumo laipsnis, už kurį gali būti skiriama bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų. Pažeidėjams gresia netekti vairuotojo pažymėjimo nuo vienerių iki pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.