Motiną nužudęs kaunietis dvi paras bute slėpė jos kūną

Kauno Aukštųjų Šančių rajoną sukrėtė kraupus nusikaltimas – savo motiną itin žiauriai nužudęs 34-erių metų kaunietis Marius Ž. dvi paras bute slėpė velionės kūną.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 9, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:06 PM

Kilus įtarimams, jog paslaptingai dingusi moteris gali būti nebegyva, buvo iškviesta policija. Kaunietis pareigūnų neįsileido, užsibarikadavo bute, prilaistė dyzelinių degalų ir grasino viską padegti.

Šeštadienio popietę gausios Kauno policijos bei ugniagesių pajėgos šturmavo K. Baršausko gatvėje esantį daugiabutį. Pamatęs per langą lipančius kriminalistus, kaunietis bandė žudytis – persipjovė rankų venas. Vyras tikino geriau jau žus, nei pasiduos teisėsaugai.

Greitosios pagalbos automobiliu, lydimu policijos pareigūnų, šeštadienį po pietų jis buvo nuvežtas į ligoninę. Teisėsaugininkai sakė neabejojantys, kad sveiku protu nesuvokiamu nusikaltimu įtariamam kauniečiui bus skirta psichiatrinė ekspertizė.

Moteris paslaptingai dingo

69 metų kaunietės Onos Ž. dar praėjusį ketvirtadienį pasigedo daugiabučio namo, kuriame ji gyveno kartu su sūnumi, gyventojai.

Kaimynai ėmė spėlioti, kur galėjo dingti nuolatos savo namuose būdavusi, su aplinkiniais gyventojais mielai bendravusi moteris. Juolab apie planus išvykti iš namų ilgesniam laikui ji niekam nebuvo užsiminusi.

„Klausiau jos sūnaus, kur mama. Šis tik užsiminė, kad mama išvyko, sakė nežinantis kur, daugiau į kalbas nesileido“, - lrytas.lt žurnalistui pasakojo velionės kaimynė Irena Mickevičienė.

Moteris stebėjosi, kad sunkia liga sergantis Marius Ž. namuose liko vienas. Dėl progresuojančio susirgimo komplikacijų jam buvo reikalinga nuolatinė priežiūra, ligotu kauniečiu rūpinosi jo mama.

„Tai labai gera, miela, savo vaikams atsidavusi moteris. Ji visada rūpinosi Mariumi, kai jį paguldydavo į ligoninę, nuolatos lankydavo. Sūnų ji prižiūrėdavo ir namuose, dėl ligos jį kartas nuo karto ištikdavo priepuoliai, tada reikėdavo skubiai duoti vaistų“, - pasakojo velionę pažinoję kauniečiai.

Į namus nieko neįsileido

Kaimynų nuogąstavimus, kad jų namuose galėjo įvykti baisi tragedija sustiprino tai, kad šeštadienį Marius Ž. į butą neįsileido savo brolio.

Apie galimą tragišką įvykių scenarijų buvo informuoti policijos pareigūnai, tačiau ir jiems nepavyko patekti į butą. Viduje buvęs Marius Ž. sakė niekam neatidarysiantis durų, liepė nešdintis lauk, antraip grasino padegti butą ir žūti pats.

Į trečiajame aukšte esantį butą pareigūnams pavyko patekti gaisrininkų kopėčiomis. 

Pasak kaimynų, Marius Ž. visame bute buvo prilaistęs degalų, paklaikęs lakstė su žiebtuvėliu rankose ir grasino sukelti gaisrą. Regis, savo motinos nužudymu įtariamas vyras iš tiesų neketino pasiduoti gyvas, o paskutiniu momentu, suvokęs, jog nepavyks pasprukti, persirėžė rankų venas.

Nužudytą motiną slėpė už sofos

Lrytas.lt žiniomis, žiauriai nužudytos 69 metų Onos Ž. kūnas buvo rastas užkištas už jos sofos-lovos.

Garbaus amžiaus moteris buvo tarsi sukapota – jos rankose, galvoje bei nugaroje aptikta daugybė kirstinių žaizdų. Pasak liudininkų, moters galva sumaitota neatpažįstamai, žmonės spėjo, kad pensininkė užkapota kirviu.

„Čia jau sveiku protu nesuvokiamas košmaras – užkapojo motiną, užkišo ją už sofos, uždengė pagalvėlėmis. Kartu su nužudytos mamos lavonu bute praleido dvi paras. Laimė, kad jam vakar nepavyko buto padegti ar atsukti dujų, tada visi būtume išlėkę į orą“, - pasakojo siaubo apimti kaimynai.

Guodėsi bijanti sūnaus

Susijaudinę kaimynai lrytas.lt žurnalistui minėjo, jog baisią tragediją buvo galima nuspėti. Ona Ž. jiems buvo užsiminusi, kad bijo nakvoti savo namuose, esą jos sūnus Marius vieną dieną gali ją užmušti.

„Kita vertus, jis neretai prie Onutės prieidavo, meiliai apkabindavo, vadindavo „mamyte“. Buvo darbštus ir paslaugus jaunuolis", - svarstė kauniečiai.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas velionės sūnus, regis, nebuvo panašus į psichinį ligonį. Pirminiais duomenimis, jis sirgo cukriniu diabetu ir turėjo trečiąją neįgalumo grupę, todėl niekur nedirbo.

„Marius kartais išgerdavo alkoholio, tačiau vadinti jį girtuokliu tikrai negalėtume. Kiti sakydavo, kad jis narkomanas, bet iš kur niekur nedirbęs ir su mama gyvenęs vyras gaus pinigų kvaišalams? Juk mama pasiimdavo jo gautą pašalpą, už šiuos pinigus pirkdavo maisto, šiek tiek ir jam duodavo“, - svarstė velionės kaimynai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.