Garliavos byla – finišo tiesiojoje

Praėjus daugiau kaip metams po Laimutės Stankūnaitės dukters išvadavimo iš globėjos Neringos Venckienės namų Kauno apygardos prokuratūra pagaliau baigia dėlioti paskutinius taškus baudžiamojoje byloje dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės įžeidimo ir trukdymo jai atlikti savo pareigas.

G. Knapkienės laukia ir dar viena byla. Po mergaitės paėmimo iš N. Venckienės namų į isteriją puolusi moteris užsipuolė ir lrytas.lt žurnalistą Nerijų Povilaitį.<br>Kauno policijos nuotrauka
G. Knapkienės laukia ir dar viena byla. Po mergaitės paėmimo iš N. Venckienės namų į isteriją puolusi moteris užsipuolė ir lrytas.lt žurnalistą Nerijų Povilaitį.<br>Kauno policijos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jun 10, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:59 PM

„K...a“, - tokiais žodžiais pernai gegužės 17 dieną į Klonio gatvę vykdyti teismo sprendimo atvykusią antstolę pasitiko N. Venckienės ir jos dviejų žmonių nužudymu įtariamo brolio Drąsiaus Kedžio šalininkai.

S. Vaicekauskienę įsiutusi minia ne tik įžeidinėjo, bet ir stumdė, neleido jai prieiti prie Kedžių namo, kuriame tuo metu buvo mergaitė su savo laikinąja globėja, durų.

Nors tiek pati antstolė, tiek ją atlydėję policijos pareigūnai daug kartų besimeldžiančiai ir besikeikiančiai miniai kartojo, kad šie praleistų antstolę, N. Venckienės gerbėjai buvo kurti, todėl patraukti juos nuo namo teko policijos pareigūnams.

Nors iškart įtarimai šioje byloje buvo pareikšti net 36 asmenims, į teisiamųjų suolą sės tik 17 pačių aršiausių „kovotojų“: Kęstutis Dūdėnas, Gediminas Aidukas, Evaldas Staliūnas, Sigitas Gudynas, Giedrius Okunis, Žygimantas Bulota, Svajūnas Tamulis, Matas Morkevičius, Aušrinė Balčiūnė, Alvydas Arnauskas, Erikas Kukta, Rūta Urbelienė, Žilvinas Paškevičius, Darius Kaminickas, Tautrimas Januševičius, Vidas Petraičius ir Greta Knapkienė.

Pastarosios tapatybės tyrėjai ilgą laiką nepavyko nustatyti, pagalbos ją atpažįstant buvo kreiptasi net į žiniasklaidos priemones.

G. Knapkienės laukia ir dar viena byla. Po mergaitės paėmimo iš N. Venckienės namų į isteriją puolusi moteris užsipuolė ir lrytas.lt žurnalistą Nerijų Povilaitį.

Keturių asmenų – Tautvydo Slaminsko, Modesto Tvaravičiaus, Levos Stanislovaitienės ir Kedžių kaimynės Olgos Girdauskienės atžvilgiu ikiteisminis tyrimas yra nutrauktas.

Evelinai Paltanavičiūtei-Matijošaitienei, Daivai Purgai, Vaclovui Stončiui, Juozui Valiušaičiui, Dainiui Stoniui, Juozui Vaikšnorui, Artūrui Zadorožnyj, Gracijui Lapinskui, Raimundui Čiegiui, Ryčiui Saladžiui, Dalijai Bulotienei, Rimantui Radišauskui, Antanui Tamuliui ir Violetai Milevičienei už savo veiksmus teks atsakyti administracine tvarka.

Kai kurių šių asmenų administracinės bylos jau nagrinėjamos Kauno apylinkės teisme.

Dar vienos įtariamosios Lauros Kazlauskaitės-Aleksandravičienės atžvilgiu byla bus išskirta. Pradėjus ikiteisminį tyrimą ji dingo iš teisėsaugos akiračio. Nustatyta, kad moteris išvyko į Jungtinę Karalystę.

Netrukus visi 17 įtariamųjų galės susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga. Po to jiems bus pareikšti kaltinimai ir tyrimą atlikęs prokuroras bylą perduos nagrinėti teismui.

Už asmens įžeidimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas didžiausia numatoma bausmė yra laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.