Prieš tragediją rūkė kanapių

Šiurpią avariją, per kurią žuvo du jaunuoliai, uostamiestyje sukėlęs 21 metų klaipėdietis Vilius Cemnolonskis automobilį BMW vairavo apsvaigęs – organizme aptikta kvaišalų pėdsakų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jun 10, 2013, 8:46 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:43 PM

Gegužės 2-osios naktį, apie 23 val. 30 min., V. Cemnolonskis vairavo automobilį BMW 528. Juo važiavo ir du jo bendraamžiai – klaipėdiečiai Mantas Kvedarauskas ir Eivydas Pocius.

Pilies gatvėje, šalia Dramos teatro, V. Cemnolonskis nesuvaldė vairuojamo automobilio. Išvažiavęs į priešpriešinio eismo kelio juostą BMW užlėkė ant šaligatvio, trenkėsi medį, o paskui ir pastato sieną.

Abu keleiviai žuvo iš karto, bet V. Cemnolonskis beveik nenukentėjo. Liudininkų teigimu, BMW lėkė maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu. Šiurpi avarija nufilmuota iš kito automobilio, rašo „Lietuvos rytas".

Po avarijos nuvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę V. Cemnolonskis prisipažino tą dieną su draugais vartojęs tik lengvus alkoholinius gėrimus. Jaunuolio kraujyje alkoholio nerasta.

V. Cemnolonskiui nustatytas tik galvos sumušimas ir kūno nubrozdinimai. Kitą rytą atsitokėjęs klaipėdietis su policijos pareigūnais kalbėjo kitaip – sakė nieko neprisimenąs.

Klaipėdos ligoninėje atliktas BMW vairuotojo šlapimo tyrimas parodė, kad V. Cemnolonskis vartoja ne tik alkoholį – jo organizme aptikta narkotinės medžiagos marihuanos pėdsakų.

„Apsvaigęs jis galėjo nesuvaldyti BMW. Tai paaiškės, kai toksikologų išvadas įvertins teismas”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo šią bylą tiriantis Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas.

Žmonėms, po vidurnakčio mačiusiems Pilies gatve beprotišku greičiu skriejantį BMW, atrodė, kad kompanija su kažkuo lenktyniauja.

V. Cemnolonskis įtariamas šiurkščiai pažeidęs Kelių eismo taisykles ir sukėlęs avariją, per kurią žuvo du jo draugai.

Nustačius, kad jaunuolis sėdo prie vairo apkvaišęs nuo kanapių, jam grėstų didesnė bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.