Girta arklio vadeliotoja turės sumokėti baudą

Biržų rajone kaimo keliu arklį vedusi neblaivi moteris pažeidė

Neblaiviai vadeliotojai buvo paaiškinta, kad ji yra eismo dalyvė. O būdama neblaivi, pažeidė kelių eismo taisykles.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Neblaiviai vadeliotojai buvo paaiškinta, kad ji yra eismo dalyvė. O būdama neblaivi, pažeidė kelių eismo taisykles.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 11, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:51 PM

Pirmadienio vakare Biržų policijos komisariato budėtojams paskambino anonimas. Jis pranešė, kad Parovėjos seniūnijoje esančiame Latvelių kaime keliu ant arklio joja labai girta moteris.

Kai pareigūnai nuvažiavo į nurodytą vietą, moteris jau ėjo pėsčia ir važiuojamąja kelio dalimi vedėsi arklį. Buvo matyti, kad ji tikrai neblaivi. Patikrinus alkotesteriu nustatyta, kad vadeliotojas organizme yra 2,75 promilės alkoholio.

Paaiškėjo, kad vadeliotoja - gretimo Nausėdžių kaimo gyventoja, 42 - jų Gražina A. Kur moteris keliavo kartu su kumele, vardu Bėgūne, liko neaišku.

Žinoma, kad gretimame kaime gyvena Gražinos A. sesuo. Tačiau tas kaimas yra priešingoje pusėje. Neatmetama, kad padauginusi „velnio lašų“, vadeliotoja pasuko ne į tą kaimą.

Neblaiviai vadeliotojai buvo paaiškinta, kad ji yra eismo dalyvė. O būdama neblaivi, pažeidė kelių eismo taisykles. Todėl turės sumokėti baudą.

Moteriai buvo uždrausta toliau keliu vesti savo kumelę. Policijos pareigūnai turėjo patys palydėti Bėgūnę iki Gražinos A. namų. Tačiau vos paleista, kumelė pati nudūmė tiesiai į namus.

Įstatymas numato, kad už vadeliojimą smarkiai apsvaigus, skiriama bauda nuo 500 iki 700 litų. Kadangi anksčiau Gražina A. nebuvo bausta, jai skirta minimali bauda. Jeigu bauda bus sumokėta iki nurodytos datos, Bėgūnės šeimininkės piniginė palengvės tik 250 - čia litų.

Prieš porą metų Biržų rajone irgi buvo nubaustas neblaivus vadeliotojas. Tąsyk kelyje Biržai - Raubonys žmonės pastebėjo arklį, kuris keliu traukė vežimą. Tačiau vadeliotojo jame nebuvo.

Paaiškėjo, kad 80 - metis vadeliotojas saldžiai miega atsigulęs vežime. O arklys nesiblaškydamas kinkuoja keliu ir veža savo pavargusį šeimininką link netoli Biržų esančio vienkiemio.

Policijos pareigūnai privažiavę sustabdė kinkinį ir pažadino miegantį vadeliotoją. Patikrinus nustatyta, kad senolio organizme buvo kiek daugiau, nei 2 promilės alkoholio.

Neblaiviam pensininkui teko pėsčiomis baigti kelionę namo, o jo arklį parvadeliojo pareigūnų iškviestas kaimynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.