19-metės nužudymu įtariamas M. Šerpenskas suimtas 3 mėnesiams (atnaujinta)

Žiauriu Senosios Varėnos gyventojos Sandros Naujūnaitės nužudymu įtariamas alytiškis Mantas Šerpenskas trečiadienį pasirodė teisme. Prokurorai jauną vyrą prašė suimti trims mėnesiams. Teismas patenkino jų prašymą.

Į teismą atvesdintas įtariamasis slėpė veidą.
Į teismą atvesdintas įtariamasis slėpė veidą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:16 PM

Pasak įtariamojo žudiko advokatų, jis prisipažino įvykdęs kraupų nusikaltimą. 20 metų vaikinas esą labai gailisi dėl savo poelgio.

Beveik mėnesio laiko S. Naujūnaitės paieška buvo baigta pirmadienį.

Sulaikius įtariamąjį pirmadienį būrys teisėsaugos pareigūnų iš Alytaus, Varėnos ir Kauno apie 20 valandą išvyko į Trakų rajoną ieškoti jo aukos. Merginos kūnas atkastas antradienį apie 4 valandą ryto.

Su motina ir broliu gyvenusi S. Naujūnaitė gegužės 16-ąją apie 20 valandą nutarė pabėgioti keliu Senoji Varėna–Nedzingė.

Duktė tą vakarą motinai pasirodė kažko liūdna – ji nenorėjo kalbėtis ir pasakė geriau prasiblaškysianti bėgiodama.

Dvyliktokė tą dieną buvo sugrįžusi iš Daugų technologijos ir verslo mokyklos (Alytaus r.). Ji atidavė darbo aprašą technologijų brandos egzaminui, kurį turėjo laikyti po kelių dienų.

Apie 21 valandą Sandra telefonu kalbėjosi su atskirai gyvenančiu ir seniai kitą šeimą sukūrusiu tėvu – pasakė jau bėganti namo.

Bet kai dar po valandos dukters nesulaukusi motina bandė jai prisiskambinti, niekas neatsiliepė. O netrukus telefonas buvo išjungtas.

Pažįstama moteris tą vakarą panašiu laiku matė keliu parbėgančią Sandrą ir tuo pat metu į jį įsukantį raudoną automobilį „Volkswagen Golf II”.

S. Naujūnaitės artimieji ir įvykį tiriantys pareigūnai nuolatos prašė atsiliepti žmones, turinčius bent kokios informacijos. O ypač tuos, kurie gegužės 16-osios vakarą važiavo keliu iš Merkinės Varėnos link, Nedzingės keliu ir automobiliuose turėjo vaizdo įrašymo sistemą.

Pareigūnai tikrino visus regione esančius tokio modelio ir tokios spalvos automobilius.

„Sunku įsivaizduoti, kiek reikėjo patikrinti tokių automobilių. Dalis jų neoficialiai parduoti arba išvis išardyti. Reikėjo surinkti bent minimalią informaciją apie kiekvieną savininką”, – pasakojo tyrėjai.

Kai pagaliau buvo surastas netoli merginos dingimo vietos matytas raudonas „Volkswagen Golf II”, paaiškėjo, kad jo 20-metis vairuotojas Mantas Šerpenskas iš Alytaus – ne liudininkas, o įtariamasis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.