Nuo vokiečių policijos pasprukęs lietuvis vagis įkliuvo Klaipėdoje

Į teismą Vokietijoje, Baden Badeno mieste su antrankiais atvesdintas klaipėdietis Renatas Norvilas sugebėjo pasprukti nuo jį lydėjusio ginkluoto pareigūno, grįžti į Lietuvą, čia slapstytis beveik metus laiko. Tačiau pirmadienį uostamiesčio policijos pareigūnai sulaikė bėglį, o teismas trečiadienį leido jį suimti.

Teismas leido suimti klaipėdietį trims mėnesiams.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Teismas leido suimti klaipėdietį trims mėnesiams.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:16 PM

Teismas, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorės pareiškimą dėl kardomosios priemonės skyrimo, leido 25 metų klaipėdietį R. Norvilą suimti trims mėnesiams. R. Norvilas suimtas pagal šių metų vasario 11 dieną Baden Badeno prokuratūros išduotą Europos arešto orderį. Artimiausiu metu Vilniaus apygardos teisme bus sprendžiamas klausimas dėl įtariamojo perdavimo Vokietijai. Klaipėdietis įtariamas užsienio šalyje įvykdęs šešias nusikalstamas veikas: praėjusių metų rugpjūčio 3-13 dienomis Baden Badeno mieste pavogęs įvairių daiktų (automobilio navigacinę įrangą, vieną mobilųjį ir du išmaniuosius telefonus, dviratį, paklodę), taip pat įsibrovęs į du automobilius, išdauždamas jų langus. „Klaipėdiečio Vokietijoje padarytos nusikalstamos veikos atitinka mūsų Baudžiamojo kodekso 178 str. 1 ir 2 dalyse numatytas veikas (vagystė), už tai Lietuvoje jis galėtų netekti laisvės 6 metams.

Vokietijoje tokio pobūdžio nusikaltimai įvardijami kaip vagystė sunkinančiomis ir ypač sunkinančiomis aplinkybėmis, siekiant užsitikrinti sau pajamas, ir už tai Vokietijos Federacinės Respublikos baudžiamasis kodeksas numato maksimalią 10 metų laisvės atėmimo bausmę“, – sakė teisme suimant įtariamąjį klaipėdietį dalyvavusi prokurorė Rasa Morenienė. Už vagystes ir svetimo turto sugadinimą 2009 m. pabaigoje Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu R. Norvilas jau buvo teistas 1 m. ir 3 mėn. laisvės apribojimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.