Į teismo posėdį liudyti M. Bui atvyko su ramentais

Į Vilniaus apygardos teismą liudyti prostitucijos byloje ketvirtadienį ankstyvą rytą pasiramsčiuodama ramentais atėjo Marina Bui, kurios trečiadienį nesėkmingai ieškojo policija. Pareigūnai privalėjo vykdyti teismo nutartį, kuria ji birželio 12-13 dienomis turėjo būti uždaryta į areštinę. Ketvirtadienį moteris teisme turėjo prisiminti pikantiškas detales – atskleisti, kaip linksminosi Ženevoje.

M. Bui liudyti į teismą atvyko su ramentais.<br>V. Valentinavičius
M. Bui liudyti į teismą atvyko su ramentais.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jun 13, 2013, 10:03 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:24 PM

M. Bui sakė, kad ji gydėsi: „Gydžiausi seną traumą ir man į koją buvo sukami varžtai.“ Moteris tai pat sakė teismui parodysianti medicinos įstaigos pažymą, o spėlioti apie tai, ar ji gali būti suimta teismo salėje, M. Bui nepanoro.

Teisme buvusi M. Bui žurnalistams sakė, kad teisėja liko patenkinta jos duotais parodymais, apie areštinę nebuvo kalbos: „Ji liko patenkinta, kad apskritai su skaudančia koja atvykau liudyti.“

Ketvirtadienį po teismo posėdžio prokuroras patvirtino, kad M. Bui nekeitė per ikiteisminį tyrimą duotų parodymų. Teisme ši tvirtino, kad Ženevoje dalyvavo vakarėlyje kaip M. Kulikauskaitės draugė, tačiau teikti jai intymias paslaugas niekas nesiūlė.

Moteris teigė, kad Kaune gydė prieš pusantrų metų patirtą traumą. Esą operacija atlikta, Kauno klinikose. Moteris žurnalistams taip pat parodė ir medikų pažymą apie chirurginę intervenciją.

Nepatenkinta žurnalistų dėmesiu moteris teigė, kad iš bylos pučiamas burbulas. „Jei prirašysite visokiausių rašliavų kreipsimės į teismą. Tėvams infarktą, ar vėžį įvarysite“, – nepasitenkinimo neslėpė M. Bui.

Bausmės M. Bui sulaukė, kai turėjusi liudyti M. Kulikauskaitės, kaltinamos per dvidešimties merginų įtraukimu į prostituciją, byloje, porą kartų neatvyko į posėdį.

Į posėdį vedina dviejų augalotų vyrų, kurie saugojo kaltinamąją nuo žurnalistų ir fotografų, slapstydama savo veidą atvyko ir M. Kulikauskaitė.

M. Bui nenoriai kalbėjo apie savo parodymus, esą ji viską pasakė teisėjai. Paklausta kodėl, būtent ji buvo kviečiama liudyti, sakė, esą dėl to, kad gerai pažįsta M. Kulikauskaitę.

Už neatvykimą liudyti – areštinė

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams trečiadienį ryte nepavyko įvykdyti Vilniaus apygardos teismo nutarties, kuria buvusiai grupės „Olialia pupytės“ narei buvo paskirta kardomoji priemonė – areštas už neatvykimą į teismo posėdį liudyti.

Redakcijos žiniomis, M. Bui nurodė gyvenanti su savo seserimi Vilniaus Fabijoniškių rajone. Nuvykę nutartyje nurodytu adresu, pareigūnai nerado moters.

„Bus mėginama įvykdyti nutartį. Pareigūnai periodiškai lankysis nutartyje nurodytu adresu ir ieškos M. Bui. Nutartyje nurodyta, kad moteriai areštas skirtas birželio 12-13 dienomis“, – kalbėjo Vilniaus vyriausiojo komisariato pareigūnas, nenorėjęs atskleisti savo vardo.

Praėjusį penktadienį į Vilniaus apygardos teismą atvykusi M. Bui prašė teismo sušvelninti jai skirtą kardomąją priemonę.

Moteriai, turėjusiai liudyti įtraukimo į prostituciją byloje, kelis kartus neatvykus į posėdį, teismas skyrė griežčiausią bausmę – areštą, o į kitą teismo posėdį pareigūnus įpareigojo ją atvesdinti.

Į teismą atvykusi M. Bui tvirtino, kad anksčiau liudyti neatvyko sumaišiusi dienas, o skirtą bausmę už neatvykimą į posėdį laiko pernelyg griežta.

„Jūs juokaujate“, – į klausimą, ar pasiruošusi sėsti į areštinę, atsakė moteris. Šviesiaplaukė teigė, kad ji nėra kaltinamoji, o tik liudininkė.

Gegužės 30 dieną bylą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėja Regina Pocienė trečią posėdį iš eilės negalėjo išgirsti M. Bui parodymų. Šiandien moteris teisme turėtų prisiminti pikantiškas detales – atskleisti, kaip ir kokiu būdu linksmino vakariečius vyrus.

Vakarėliuose dalyvavo, bet pinigų neėmė

Ikiteisminiame tyrime M. Bui atskleidė, kad prieš trejus ar ketverius metus ji dalyvavo vakarėlyje Ženevoje, tačiau teigė, kad jokių intymių pasiūlymų iš kaltinamosios M. Kulikauskaitės nesulaukė ir pinigų negavo.

Tiesa, turtingi verslininkai merginas vadindavo manekenėmis, nes lietuvės jiems buvo pristatytos kaip modelių agentūros darbuotojos. Verslininkai joms negailėdavo dovanų, o merginos juos lydėdavo į verslo susitikimus.

Bylos medžiagoje minima, kad merginoms bilietus į Šveicariją, Prancūziją ir Italiją parūpindavo M. Kulikauskaitė. Išvaizdžių merginų laukiantiems verslininkams ji išsiųsdavo ir merginų nuotraukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.