Policijai – 4 milijonų litų ieškinys iš mirtinai sumuštos moters brolio

Už dviejų pareigūnų galbūt netinkamai atliktas pareigas Policijos departamentui gali tekti sumokėti keturis milijonus litų.

Nužudytos moters brolis iš policijos sieks prisiteisti keturis milijonus litų - po milijoną litų kiekvienam našlaičiu likusiam vaikui.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Nužudytos moters brolis iš policijos sieks prisiteisti keturis milijonus litų - po milijoną litų kiekvienam našlaičiu likusiam vaikui.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jun 13, 2013, 10:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:37 PM

Tokio dydžio sumą iš Policijos departamento sieks prisiteisti šių metų vasario mėnesį Klaipėdos rajone nužudytos 33 metų Lauros Valeikienės brolis Rytis Urbonavičius.

Keturių vaikų motiną mirtinai sumušė jos vyras. Nors sutuoktinio smurtą patyrusi L. Valeikienė policijai telefonu skambino net kelis kartus, pagalbos ji nesulaukė.

Vėliau policijos pareigūnai teisinosi esą dėl pinigų stygiaus budėjo tik vienas ekipažas, kuris nusprendė vykti į už keliasdešimt kilometrų nuo nužudytosios namų esančią Dreverną, iš kur buvo gautas analogiškas pranešimas.

Tačiau net paaiškėjus, kad pranešimas apie smurtą Drevernoje buvo melagingas, užsukti pas vyro talžomą L. Valeikienę atsisakyta.

Keturis našlaičiais likusius sesers vaikus globoti ėmęs R. Urbonavičius nusprendė reikalauti žalos atlyginimo - kiekvienam vaikui po milijoną.

Policija yra kalta. Todėl bent jau vaikams šiek tiek tą žalą turėtų atlyginti. Aišku tos žalos neįmanoma įvertinti pinigais“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė R. Urbonavičius.

L. Valeikienės brolio teigimu, sesuo ne kartą kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus. Kelis kartus jos vyras už smurtą prieš žmoną buvo teistas, tačiau išklausęs nuosprendį vėl grįždavo namo.

„Jam buvo teismas vienas sausio pabaigoje. Tada jį paleido. Praėjo 20 dienų ir jis nužudė Laurą“, - apie sesers žudiką sakė R. Urbonavičius.

Pareigūnai jau baigia tirti L. Valeikienės nužudymo bylą ir artimiausiu metu ji keliaus į teismą.

Kur kas prasčiau sekasi tirti pareigūnų neveiksnumo bylą. Įtarimų piktnaudžiavus tarnyba sulaukė Klaipėdos rajono budėtojas ir jo padėjėjas. Tačiau abu policijos pareigūnai iki šiol darbuojasi komisariate. Tvirtinama, kad nėra priežasčių juos laikinai nušalinti nuo pareigų ar atleisti iš darbo.

„Vėl jie vilkina viską ir neatlieka savo pareigų, vėl nedirba kaip turi dirbti“, - dėl pareigūnų veiksmų tyrimo vilkinimo piktinosi R. Urbonavičius.

Vyriškis sakė, kad būtų turėjęs ką papasakoti, tačiau tyrėjai jo neiškvietė ir nepaklausė. „Gali būti, kad jie nenorėjo mano parodymų, nes gal bylą apverstų visai kitaip kita linkme“, - „Lietuvos ryto“ televizijai“ sakė R. Urbonavičius.

Neoficialiais duomenimis, ikiteisminis tyrimas dėl pareigūnų darbo bus baigtas tik rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.