Prostitutės nenori sugrįžti į Lietuvą

Užsienio šalyse sekso paslaugas teikusios lietuvės ten liko gyventi ir tuomet, kai byla dėl jų išnaudojimo pasiekė teismą. Manoma, kad vienos jų ištekėjo už užsieniečių, o kitos tęsia nelegalų verslą.

A.Vanagienė (nuotr. kairėje) ir K.Šuvalskytė trečiadienį stojo prieš teismą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Vanagienė (nuotr. kairėje) ir K.Šuvalskytė trečiadienį stojo prieš teismą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jun 13, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:34 PM

Viena nukentėjusioji gyvena Šri Lankoje, dvi – Didžiojoje Britanijoje, dar po vieną – Austrijoje ir Italijoje.

Bylą dėl prostitucijos organizavimo vakar planavusi atversti Vilniaus apylinkės teismo teisėja Irma Randakevičienė įsitikino, kad apklausti daugiau nei pusės nukentėjusių merginų kol kas nebus galimybės.

Kad prieš keletą metų prostitutėmis dirbusios merginos liko gyventi užsienyje, patvirtino teismo šaukimus gavę jų tėvai.

Teismas žada kreiptis į Migracijos tarnybą, kad pareigūnai patvirtintų, jog jos tikrai išvykusios iš Lietuvos.

Merginos pozavo ir filmavosi

Į pirmąjį teismo posėdį neatvyko ir Lietuvoje likusios nukentėjusiosios.

Tai modeliai ir striptizo šokėjos, kurių atvaizdus buvo galima išvysti erotiniuose kalendoriuose bei pornografiniuose filmuose.

Viena iš dešimties nukentėjusiomis pripažintų moterų paprašė bylą nagrinėti be jos, nes atvažiuoti iš Klaipėdos į Vilniuje vykstantį teismą ji neturi pinigų.

Vienintelė teisme pasirodžiusi ilgakojė blondinė vakar taip pat nebuvo apklausta.

Posėdį teko atidėti, nes į jį neatvyko 29 metų kaltinamosios Agnės Vanagienės advokatas.

Kartu su ja prieš teismą stojo 26 metų Kristina Šuvalskytė ir 30-metis Donatas Dirvanauskas. Dėl jo veiklos šiuo metu atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas, todėl vyras laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

Naršė po pažinčių svetaines

Šią bylą tyrę Kauno pareigūnai nustatė, kad merginos užsieniečių sekso poreikius tenkino trejus metus – nuo 2007 iki 2010-ųjų.

Tyrimo metu surinktais duomenimis, kaltinamieji išvaizdžių merginų ieškojo interneto pažinčių ir pokalbių svetainėse. Joms buvo siūlomas gerai mokamas darbas užsienyje.

Kai kurios nukentėjusiomis pripažintos merginos per apklausas neslėpė, jog žinojo, kad išvykusios į užsienį turės teikti sekso paslaugas. Aptarti būsimo darbo sąlygų su sąvadautojais jos dažnai susitikdavo prekybos centruose.

Prieš teismą stoję nelegalaus verslo organizatoriai merginoms užsakydavo brangias fotosesijas. Jų nuotraukos atsidurdavo erotines paslaugas siūlančiuose tinklalapiuose.

Kasdien teikdavo ataskaitas

Jei klientai susigundydavo seksualiomis lietuvėmis, sąvadautojai joms nupirkdavo lėktuvo bilietus ir užsakydavo brangius viešbučius. Lietuvės klientus aptarnaudavo Graikijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Slovakijoje.

Teigiama, kad dėl paslaugų kainų su užsieniečiais taip pat tardavosi jų darbdaviai. Už seksą su vienu klientu jos uždirbdavo po kelis šimtus eurų, tačiau pusę šios sumos atiduodavo prostitucijos organizatoriams. Pinigai jiems būdavo perduodami per trečiuosius asmenis.

Sąvadautojai griežtai kontroliavo į užsienį išsiųstas prostitutes. Merginos juos žinutėmis informuodavo, kada atvyko ir išvyko klientas.

Manoma, kad savo kūnu prekiavusios merginos kaltinamiesiems uždirbo apie milijoną litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.