Gariūnuose muitinės kriminalistai demaskavo cigarečių kontrabandos sandėlį

Trečiadienio vakarą Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Gariūnų turgavietėje aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį. Rasta ir sulaikyta 21 tūkst. pakelių įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – apie 150 tūkst. litų. Buvo sulaikytas ir sandėlio nuomotojas, vilnietis A. D.

Nelegalūs rūkalai ir automobilis, į kurį krauta kontrabanda, sulaikyti.<br>MKT nuotrauka
Nelegalūs rūkalai ir automobilis, į kurį krauta kontrabanda, sulaikyti.<br>MKT nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:00 PM

Turėdami informacijos, kad Gariūnų autoverslo centre gali būti sandėliuojami kontrabandiniai rūkalai, muitinės kriminalistai trečiadienio vakarą, apie 18 val. netikėtai patikrino šią teritoriją.

Prie vieno iš sandėlių pareigūnai užklupo vyriškį, vilnietį A. D., krovusį į automobilį „Skoda Oktavia“ dėžes su baltarusiškomis cigaretėmis.

Paaiškėjo, kad šis vyriškis nuomoja minėtą sandėlį, kuriame kratos metu iš viso rastos 42 dėžės su įvairiausių rūšių – „Fest“, „Fest 7“, „Premjer“, „NZ“, „Jin Ling“ kontrabandinėmis cigaretėmis. Kai kurios dėžės buvo supakuotos juodo polietileno apvalkaluose, kitos tiesiog sudėtos į plastiko maišus. Iš viso rastos 42 dėžės (21 tūkst. pakelių) cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 147 tūkst. litų.

Nelegalūs rūkalai ir automobilis, į kurį krauta kontrabanda, sulaikyti. Parai buvo sulaikytas ir A. D., kuris Gariūnuose oficialiai prekiauja drabužiais, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Kitą dieną, po apklausos, A. D. buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?