Degtinės varykla nustebino pavyzdine tvarka ir švara

Pogrindinį degtindarį demaskavę kriminalistai buvo nustebę, kai išvydo rūsyje sumontuotą įrangą. Pareigūnus pribloškė naminės varykloms nebūdinga švara ir net vaizdo stebėjimo kamera.

Švarios buvo ir statinės su raugu, ir katilas. Buvo netgi užklijuotas prestižinis ženklas „Versace”.<br>Šiaulių policijos nuotrauka
Švarios buvo ir statinės su raugu, ir katilas. Buvo netgi užklijuotas prestižinis ženklas „Versace”.<br>Šiaulių policijos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 15, 2013, 10:12 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:25 PM

Tikrindami operatyvinę informaciją apie Šiaulių rajone veiklą pradėjusį pogrindinį degtinės fabrikėlį, pareigūnai atliko patikrinimą vienoje Gūragių (Šiaulių r.) kaimo sodyboje.

Įtarimai pasitvirtino – 37 metų E. B. priklausančio namo rūsyje surasta 1,6 tonos raugo ir 75 litrai jau pagamintos produkcijos.

Kai į rūsį įžengė kriminalistai, katilas su raugu dar nebuvo spėjęs atvėsti – degtindaris buvo ką tik baigęs darbą. 75 litrus svaigalų vyriškis pagamino iš 400 litrų raugo.

Naminė degtinė dažniausiai verdama tokiomis sąlygomis, kurias išvydę pirkėjai tikriausiai negertų nė lašo.

Tačiau šįkart pareigūnus tiesiog pribloškė pavyzdinė tvarka ir švara – tokio fabrikėlio jiems dar nebuvo tekę matyti.

Švarios buvo ir statinės su raugu, ir katilas, ir dujinė viryklė. Ant katilo buvo netgi užklijuotas prestižinis ženklas „Versace”. Šeimininkas buvo sumontavęs vaizdo kamerą, kad būdamas namuose galėtų stebėti rūsyje vykstantį varymo procesą.

Naminė buvo filtruojama per anglies filtrą, todėl svaigalai buvo itin skaidrūs.

Su įkalčiais įkliuvęs vyriškis tikino, kad įrangą prieš porą mėnesių pirko Rietavo turgavietėje. Tiesa, degtindaris dėl gėrimo kokybės per daug galvos nesuko – svaigalus gamino ne iš miltų, o iš cukraus. Vadinamoji cukrinukė laikoma žemesnės rūšies produktu, kurio puslitris juodojoje rinkoje kainuoja apie 4–5 litus.

Kaimo verslininkui už šitokį svaigalų kiekį gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.