Girtą vairuotoją Anykščių rajone sustabdė tik pareigūnų kulkos

Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį

Stabdomas vairuotojas nepakluso. Jis padidino greitį ir nurūko link Ukmergės.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Stabdomas vairuotojas nepakluso. Jis padidino greitį ir nurūko link Ukmergės.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 17, 2013, 5:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:50 AM

Šeštadienį 7 valandą ryto pareigūnų įtarimą sukėlė A. Vienuolio gatve važiuojantis automobilis „Volkswagen Passat“. Jie ėmė mašiną stabdyti. Tačiau stabdomas vairuotojas nepakluso. Jis padidino greitį ir nurūko link Ukmergės.

Kelyje Kaunas - Zarasai bėglį persekioję Utenos apskrities VPK mobiliojo būrio patruliai priėmė sprendimą panaudoti tarnybinį ginklą. Iš jo buvo paleisti trys šūviai į sprunkančio „Volkswagen Passat“ ratus. Po to, kai buvo peršauta mašinos padanga, jos vairuotojas buvo priverstas sustoti.

Paaiškėjo, kad nuo policijos pareigūnų bandė pabėgti 52 metų Kurklių seniūnijos Dižiakaimio kaimo gyventojas V. N. Net ir išlipęs iš priverstinai sustabdyto automobilio, vairuotojas atsisakė papūsti į alkoholio matuoklį.

Nuvežtas į Anykščių policijos komisariatą, jis dar vieną kartą pabandė išvengti atsakomybės. V. N. ėmė siūlyti pareigūnams 1 tūkst. eurų kyšį. Dėl to buvo uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną Zarasų rajono savivaldybėje esančio Biržūnų kaimo teritorijoje pareigūnai sustabdė vilniečio vairuojamą automobilį. Prie vairo sėdėjęs 31-erių A. S. sutiko pasitikrinti girtumą.

Paaiškėjo, kad vairuotojais buvo smarkiai apsvaigęs, jo kraujyje rasta anksčiau beveik mirtinu laikytas alkoholio kiekis - 3,93 promilės. Gal dėl šios priežasties vairuotojas vylėsi išsisukti nuo atsakomybės. Jis pareigūnams ėmė siūlyti kyšį - su savimi turėtą mobiliojo ryšio telefoną.

Abiems vairuotojams teks atsakyti ne tik už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet ir už bandymą papirkti valstybės tarnautojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.