Banko sąskaitą ištuštinti padėjo telefone rasti slaptažodžiai

Darbėnuose (Kretingos r.) iš automobilio palangiškio rankinę nugvelbę vagys banko sąskaitas ištuštino pavogtame mobiliajame telefone radę slaptažodžius, rašo „Lietuvos rytas”.

Nugvelbęs rankinę nusikaltėlis per valandą spėjo išnagrinėti pavogtą mobilųjį telefoną ir ten rado užrašytus banko kortelių PIN kodus.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Nugvelbęs rankinę nusikaltėlis per valandą spėjo išnagrinėti pavogtą mobilųjį telefoną ir ten rado užrašytus banko kortelių PIN kodus.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-06-18 08:40, atnaujinta 2018-03-05 10:30

Praėjusio šeštadienio popietę 68 metų palangiškis R. Š. buvo apvogtas tuo metu, kai tvarkė Darbėnų kapinėse esančią artimųjų kapavietę.

Savo automobilį jis buvo palikęs prie pat kapinių tvoros – netoli jos ir darbavosi. Vagis į mašiną įsilaužė, kai vyras buvo nuėjęs atsinešti vandens.

Vagystę jis pastebėjo tik po valandos, kai baigė tvarkyti kapavietę. Iš automobilio dingo rankinė su dokumentais, telefonu ir dviem banko kortelėmis.

Palangiškis pasiskubino užblokuoti banko sąskaitas, tačiau jau buvo per vėlu.

Nors pinigų rankinėje nebuvo, iš palangiškio sąskaitų vagis buvo spėjęs praturtėti 5 tūkst. litų.

Paaiškėjo, kad nugvelbęs rankinę nusikaltėlis per valandą spėjo išnagrinėti pavogtą mobilųjį telefoną ir ten rado užrašytus banko kortelių PIN kodus.

Tą patį vakarą Kretingoje esančiame „Swedbank” bankomate buvo išgryninta per parą visa leidžiama pasiimti 3 tūkst. litų suma. Iš SEB banko kortelės pradingo visi pinigai – 1,7 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.