Naminės fabriką demaskavusius pareigūnus puolė degtindario gaidys

Kelmės rajone veikusį naminės degtinės fabriką demaskavusiems Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams teko įveikti trijų šunų ir gaidžio apsaugą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 18, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:01 AM

Sunkiausia pareigūnams sekėsi apsiginti ne nuo keturkojų sargų, bet nuo plunksnuotojo apsaugininko – apie policininkus vaikštinėti nepaliovęs gaidys vis taikėsi snapu įkirti nekviestiems svečiams.

Birželio 17-osios vidurdienį siaurais miško keliukais iki Tytuvėnų seniūnijoje, Pažerio kaime esančios sodybos nuvykę pareigūnai rado veikiantį naminės degtinės fabrikėlį.

Sodyboje vasarą gyvenantis ir ūkį prižiūrintis šiaulietis po didžiuliu katilu žarstė ugnį ir stebėjo, kaip į plastmasinį kibiriuką kapsi naminukės lašai.

50-metį netrukus švęsiantis A. A. jau buvo spėjęs išvaryti 20 litrų.

Naminės fabrikėlis buvo įrengtas lauko virtuvėje. Ant krosnies užkeltas didžiulis raugo katilas jau buvo apytuštis ir naminės gamybos procesas jau ėjo į pabaigą.

Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai A. A. sulaikė ir uždarė į areštinę.

Per kratą sodyboje pareigūnai rado ir nelegaliai laikomą dvivamzdį medžioklinį šautuvą be identifikavimo numerio, 16 šovinių, stiklainį su paraku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.