Dėl kompiuterinių įsilaužėlių skambučių – 24 tūkst. Lt nuostolis

Įsilaužę į Panevėžyje įsikūrusios uždarosios akcinės bendrovės „Lits“ mobiliųjų telefonų stotelę, kuri turi prieigą prie interneto, nusikaltėliai per tris dienas skambindami į egzotines šalis padarė bendrovei apie 24 tūkst. litų nuostolį. Nieko neįtariantys bendrovės vadovai dar didesnės žalos išvengė, nes mobiliojo ryšio operatorius pranešė apie įtartinai aktyvų naudojimąsi jų telefonų linija.

Per tris dienas internetiniai įsilaužėliai Panevėžio bendrovės sąskaita į egzotines šalis skambino už maždaug 24 tūkst. litų.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Per tris dienas internetiniai įsilaužėliai Panevėžio bendrovės sąskaita į egzotines šalis skambino už maždaug 24 tūkst. litų.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 19, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:30 AM

UAB „Lits“, užsiimanti įvairių kompiuterinių apskaitos sistemų diegimu, kompiuterinių tinklų, interneto svetainių kūrimu bei priežiūra, internetinių įsilaužėlių taikiniu tapo birželio pradžioje.

Bendrovės vadovus susirūpinti privertė mobiliojo ryšio operatoriaus „Bitė“ vadybininko skambutis, kad įtartinai intensyviai naudojamasi „Lits“ mobiliųjų telefonų stotele. Paaiškėjo, kad birželio 6-9 dienomis, prisijungus prie šios stotelės, įrengtos bendrovės biure P. Puzino gatvėje, daugybę kartų skambinta į užsienio šalis. Sąskaita už šias ryšio paslaugas siekia 24 tūkst. litų.

Kaip lrytas.lt sakė UAB „Lits“ vadovas Remigijus Kuliešius, internetiniai įsilaužėliai iš jų įmonės telefonų stotelės skambino tik į egzotines šalis, tokias kaip Dramblio kaulo krantas.

Dėl šio neteisėto prisijungimo prie bendrovės telekomunikaciją tinklo R. Kuliešius kreipėsi į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai teigia, kad tokie nusikaltimai Lietuvoje dar gana reti. „Tik pradėjome tyrimą, net neaišku, ar neteisėtai buvo prisijungiama iš Lietuvos, ar iš užsienio“, – lrytas.lt sakė Panevėžio apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?