Policijos fiasko: sulaikyto ieškomo marijampoliečio nepriėmė areštinėje

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovams tenka raudonuoti dėl neeilinio pavaldinių žioplumo – vieni pareigūnai sulaikė ieškomą asmenį, jį atvežė į areštinę, o kiti – paleido.

Paaiškėjus, kad iš policijos areštinės buvo paleistas kitų pareigūnų ką tik sulaikytas ieškomas asmuo, kilo skandalas, buvo pradėtas tyrimas.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Paaiškėjus, kad iš policijos areštinės buvo paleistas kitų pareigūnų ką tik sulaikytas ieškomas asmuo, kilo skandalas, buvo pradėtas tyrimas.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 19, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:57 AM

Neeilinė istorija įvyko gegužės 29-ąją, kai Marijampolės apskrities Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus (ONTS) pareigūnai sulaikė nuo teismo nuosprendžio vykdymo pasislėpusį Tomą Rapolavičių.

Gegužės 3-iąją įsiteisėjo Marijampolės rajono apylinkės teismo nutartis, kuria marijampolietis už pasikėsinimą sukčiauti buvo nuteistas 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Šis anksčiau teistas, policijai gerai žinomas veikėjas į teisiamųjų suolą sėdo už sukčiavimą siekiant apgaule gauti draudimo išmoką ir melagingų duomenų pateikimą.

Keliauti į pataisos namus suvalkietis nenorėjo, tad policija paskelbė jo paiešką. Gegužės 29-ąją ONTS operatyvininkai susekė ir sulaikė jiems puikiai pažįstamą veikėją.

Nuo teismo skirtos bausmės vykdymo pasislėpęs T. Rapolavičius buvo nuvežtas į Marijampolės policijos areštinę, iš kur turėjo keliauti tiesiai į pataisos namus.

Tačiau įvyko sunkiai suvokiamas, kuriozinis atvejis. Areštinėje budėjęs policijos pareigūnas atvežtam bėgliui pasakė, kad belangėje nebėra vietų, liepė keliauti namo ir ateiti po savaitės.

T. Rapolavičius, netikėdamas tuo, ką išgirdo, pakluso pareigūno paliepimui ir iš areštinės išėjo namo, tačiau sutartu laiku į belangę negrįžo.

Paaiškėjus, kad iš policijos areštinės buvo paleistas kitų pareigūnų ką tik sulaikytas ieškomas asmuo, kilo skandalas, buvo pradėtas tyrimas.

Vakar Kauno apygardos prokuratūra praėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

„Dar negalima atsakyti, kodėl sulaikytas ieškomas asmuo buvo nepriimtas į areštinę. Kaip viskas vyko, pavedėme išsiaiškinti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnams“, – lrytas.lt sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Audrius Meilutis.

Prokuroras kol kas negalėjo atsakyti į klausimą, ar ieškomas ir sulaikytas asmuo į areštinę nebuvo priimtas tik dėl nesuvokiamo aplaidumo, ar policijai gerai žinomas asmuo į laisvę buvo išleistas tyčia.

Įvairių minčių kelia ir tai, kad prieš savaitę aukštesnės instancijos teismas pakeitė T. Rapolavičiui skirtą laisvės atėmimo bausmę švelnesne. Paskelbus šį verdiktą, buvo nutraukta jo paieška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.