Vaikų globos namuose - darbuotojos smūgiai auklėtiniui

Biržų rajone įsikūrusioje vaikų globos įstaigoje „Vaiko užuovėja“ socialinio darbuotojo padėjėja mušė septynmetį auklėtinį. Nors   beveik neabejojama, kad moters smurtą išprovokavo pats sunkaus charakterio berniukas, ilgametė įstaigos darbuotoja bus atleista, o dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas policijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 19, 2013, 9:51 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:30 AM

Į Biržų rajono policijos komisariatą Medeikių kaime įsikūrusių vaikų globos namų „Vaiko užuovėja“ direktorė Daiva Janonienė dėl sumušto auklėtinio kreipėsi antradienį.

„Atėję į darbą pamatėme ant berniuko veido mėlynes“, – lrytas.lt sakė D. Janonienė. Tuomet ir paaiškėjo, kad išvakarėse, apie 20 val. 30 min., auklėtiniams jau ruošiantis eiti miegoti, tarp ką tik 7-ąjį gimtadienį atšventusio berniuko ir 48 metų socialinio darbuotojo padėjėjos V. T. kilo konfliktas. 

Neoficialiais duomenimis, auklėtinis darbuotojos neklausė ir ją išvadino necenzūriniais žodžiais, o nesusivaldžiusi moteris jam du kartus sudavė į veidą.

„Tokių incidentų be provokacijų paprastai nebūna“, – sakė „Vaiko užuovėjos“ direktorė D. Janonienė, lrytas.lt paklausta, ar auklėtojos smurto neišprovokavo paties auklėtinio elgesys. Pasak šių namų vadovės, jau dvejus metus čia gyvenantis vaikas kelia daug rūpesčių, yra sudėtingo charakterio. 

Nors dėl maždaug dešimtmetį „Vaikų užuovėjoje“ dirbančios V. T. elgesio iki šiol jokių nusiskundimų nebuvo, moteris daugiau čia nebedirbs. Pasak D. Janonienės, moteris pasiprašė išleidžiama atostogų, o po jų bus atleista iš darbo. „Toleruoti smurto prieš vaikus negalime“, – sakė vaikų globos įstaigos vadovė.

Prieš auklėtinį ranką pakėlusiai biržietei gresia ir baudžiamoji atsakomybė. Dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ją jau apklausė policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.