Buvę OMON vadovai bus teisiami už akių

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai baigė rašyti kaltinamąjį aktą buvusių Specialiosios paskirties milicijos būrio narių (OMON) byloje, kur jie kaltinami prieš daugiau nei 20 metų vykdę Lietuvoje karo nusikaltimus bei nusikaltimus žmogiškumui.

Kaltinamieji bus teisiami už akių - tai yra leidžiama, kai byla yra dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui.<br>D. Umbrasas
Kaltinamieji bus teisiami už akių - tai yra leidžiama, kai byla yra dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:14 AM

Kaltinamieji, Rusijos Federacijos piliečiai Boleslavas Makutynovičiaus ir Vladimiras Razvodovas, šiame procese tiesiogiai nedalyvauja, nes Rusijos Federacijos teisėsaugos institucijos atsisakė išduoti šiuos asmenis Lietuvos Respublikai. Todėl šie kaltinamieji bus teisiami už akių - tai yra leidžiama, kai byla yra dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui.

Šioje byloje prokurorai atskleidė 16 Lietuvos Respublikos pasienio postų užpuolimo, ginklų grobimo, žmonių sužalojimo bei apšaudymo epizodų. Byloje nukentėjusiaisiais ir civiliniais ieškovais pripažinti 39 fiziniai asmenys.

Pastaruosius pusę metų, užbaigus ikiteisminį tyrimą, visi proceso dalyviai: nukentėjusieji, civiliniai ieškovai, jų gynėjai bei atstovai buvo informuoti ir galėjo įgyvendinti savo teisę susipažinti su visa bylos medžiaga.

Taip pat buvo kreiptasi su teisinės pagalbos prašymu į Rusijos Federacijos generalinę prokuratūrą, siekiant informuoti kaltinamuosius B. Makutynovičių ir V. Razvodovą apie tai, kad ikiteisminis tyrimas pabaigtas ir jie turi teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga, tačiau atsakymas nebuvo gautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.