Mažametei rokiškėnei – girto patėvio smūgiai kirviu per galvą

Vėlų trečiadienio vakarą į Rokiškio ligoninę paguldyta 10-metė rokiškėnė. Mergaitę, smogęs kirvio pentimi į galvą, sužalojo 34 metų patėvis. Sužeidęs podukrą neblaivus vyriškis, anksčiau teistas už sugėrovo žmogžudystę, pabėgo. Apie tai, kad šiuo įvykiu susidomėjo policija, jį įspėjo sugyventinė, smurtą patyrusios mergaitės motina. Ant dešimtmetės kūno medikai taip pat rado ir šviežių, ir senų kraujosruvų. Ketvirtadienio popietę pareigūnai smurtautoją surado besislepiantį daržuose, uždarė į areštinę ir sieks, kad jam teismas skirtų suėmimą.

Kirviu podukrą sužalojęs vyriškis pabėgo iš namų ir slapstosi.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Kirviu podukrą sužalojęs vyriškis pabėgo iš namų ir slapstosi.<br>V. Balkūno asociatyvinė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-06-20 12:51, atnaujinta 2018-03-05 08:23

Į Rokiškio ligoninę sužeista mergaitė buvo atvežta šiek tiek po 23 val. Ant jos galvos medikai rado kirstinių žaizdų. Jas teko siūti, po to mažoji pacientė buvo paguldyta į ligoninę stebėjimui, nes įtariamas galvos smegenų sutrenkimas.

Apie sužeistą mažametę ligoninės medikai informavo policiją. Atvykę pareigūnai atkreipė dėmesį, kad sumuštas ir sutinęs mergaitės veidas, ant jos kūno medikai rado ir šviežių, ir senų kraujosruvų. 

Sužalotos mažametės 32 metų motina iš pradžių neigė, kad prieš mergaitę buvo smurtauta ir tik vėliau prisipažino, kad jos sugyventinis šeimoje smurtauja. Negana to, įtariama, kad būtent po jos skambučio, kad mergaitės sužalojimo aplinkybėmis susidomėjo policija, kažkur pasislėpė įtariamasis, 34 metų jos sugyventinis E. K. 

„Tai klasikinis smurto artimoje aplinkoje atvejis“, – lrytas.lt sakė Rokiškio rajono policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas. Jo teigimu, trečiadienio vakarą, būdamas neblaivus, paauglei kirvio pentimi į galvą smogė jos patėvis E. K. Nuvykę į šeimos namus, pareigūnai rado kirvį, ant kurio buvo likę dėmių, panašių į kraują. 

Šio incidento aplinkybės dar neaiškios, nes įsibaiminusi paauglės motina tyli. „Gal ji bijo sutuoktinio smurto, baiminasi, kad nepasikartotų toks atvejis, kaip Visagine, kai sutuoktinis nužudė moterį?“ – bando spėti S. Meliūnas.

Anksčiau Šiauliuose gyvenęs vyriškis 2003 metais buvo teistas už nužudymą. Teismas jam skyrė 7 metus nelaisvės, tačiau į laisvę jis išėjo anksčiau laiko, 2007 metais. Po metų jis apsigyveno su rokiškėne. Be kirviu sužalotos šios moters dukters, pora dar turi bendrą mažametę dukrą. Po trečiadienio smurto protrūkio ji laikinai apgyvendinta Obelių vaikų globos namuose. 

Rokiškio rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų teigimu, šeima, kurioje auga trečiadienį sužalota dešimtmetė, jų akiratyje iki šiol nebuvo. Jokių signalų, kad paauglė būtų skriaudžiama, vaiko teisių gynėjai anksčiau nebuvo gavę.

Ketvirtadienio popietę E. K. Rokiškio rajono policijos pareigūnai surado besislapstantį daržuose, toliau nuo gyvenamųjų namų. Vyriškis dar nebuvo visiškai išsiblaivęs, todėl jo apklausa atidėta. Įtariamasis uždarytas į areštinę dviems paroms, tačiau pareigūnai sieks, kad jį teismas leistų suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.