Pričiupo dar vieną darbo biržos turčių

Nelegaliai prekiaudamas ir nemokėdamas mokesčių 25-erių panevėžietis Ernestas Žiaugra gavo didelį pelną. Tačiau tai jam nesutrukdė tapti darbo biržos klientu, gauti socialinę pašalpą ir naudotis nemokamomis medicinos paslaugomis, rašo  „Lietuvos rytas”.

Panevėžietis gaudavo socialinę pašalpą ir naudodavosi nemokamomis medicinos paslaugomis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Panevėžietis gaudavo socialinę pašalpą ir naudodavosi nemokamomis medicinos paslaugomis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-06-27 07:41, atnaujinta 2018-03-05 04:06

Netrukus Panevėžio apygardos teisme bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje E. Žiaugra kaltinamas neteisėta komercine veikla stambiu mastu, pinigų plovimu, sukčiavimu.

E. Žiaugra iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir kitų Europos šalių gaudavo naudotos brangios automobilinės įrangos – naudotų brangių detalių, vaizdo, garso ir navigacijos technikos. Ji Panevėžyje būdavo perprogramuojama.

Šias prekes jis per internetinės prekybos sistemą „eBay” parduodavo Kinijos, Taivano, Prancūzijos, Graikijos ir kitų šalių pirkėjams. Jie pervesdavo pinigus į E. Žiaugros draugų banko sąskaitas. O pardavėjas persiųsdavo prekes naudodamasis pašto ir siuntų tarnybų paslaugomis.

E. Žiaugra, iš šio verslo gaudamas solidžių pajamų, dar buvo užsiregistravęs ir darbo biržoje. Nustatyta, kad apgaudinėdamas valstybę jis per kelerius metus gavo daugiau nei 7000 litų socialinių pašalpų.

Taip pat jis pasinaudojo galimybe gydytis nemokamai ir gavo daugiau nei 500 litų vertės medicinos paslaugų.

Nelegalų klestintį verslą sukusiam panevėžiečiui gali būti skirta iki 7 metų nelaisvės.

Tai jau ketvirtoji Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų ir apygardos prokurorų išnagrinėta ir į teismą perduota byla. Šias bylas vienija tai, kad kaltinamieji, versdamiesi neteisėta automobilinės technikos prekyba, gavo milijonines pajamas, tačiau jas nuslėpė ir nemokėjo mokesčių.

Prieš kelerius metus demaskuotas nusikalstamas grupės panevėžiečių verslas savo mastais nustebino pareigūnus.

Iš pradžių įtarimai buvo pareikšti septyniems asmenims, trys iš jų sulaikyti. Nustatyta, kad jie per kelerius metus uždirbo daugiau nei 4,5 mln. litų.

Atliekant kratas pas įtariamuosius buvo rasta per 700 vienetų įvairios parduoti paruoštos technikos. Tarp konfiskuotų daiktų buvo ir klausymosi įrangą fiksuojančios ir blokuojančios aparatūros, ginklas, kelios dešimtys tūkstančių grynųjų pinigų.

Taip pat aptikta kelios dešimtys telefonų, per 100 telefono kortelių, kurios mėtant pėdas nuolat būdavo keičiamos. Bendraudami tarpusavyje šešėliniai milijonieriai savo pokalbius užšifruodavo sutartiniais žodžiais.

Demaskuotos grupės kiekvienas šešėlinis verslininkas teisiamas atskirai dėl didelės bylų apimties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.