Europolas sudavė smūgį kreditinių kortelių klastotojams, sulaikytųjų yra ir Lietuvoje

Europolas sudavė smūgį visoje Europoje veikusiam kreditinių kortelių klastotojų tinklui. 38 oro uostuose 16 Europos Sąjungos (ES) šalių, tarp jų - Lietuvoje, suimta daugiau kaip 40 įtariamųjų, penktadienį Hagoje pranešė ES kriminalinės žvalgybos agentūra, kuria remiasi agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:58 AM

Anot duomenų, suimtieji su suklastotomis kreditinėmis kortelėmis buvo pirkę lėktuvų bilietus ir ketvirtadienį norėjo lipti į orlaivius, tačiau čia jų jau laukė pareigūnai. Kokia žala padaryta dėl suklastotų kreditinių kortelių, kol kas nežinoma.

Reidui buvo rengiamasi septynis mėnesius. Po septynis įtariamuosius sulaikyta Didžiojoje Britanijoje ir Graikijoje, penki - Nyderlanduose, po keturis - Airijoje ir Ispanijoje. Taip pat areštuoti asmenys Lietuvoje, Vokietijoje, Austrijoje, Suomijoje, Lenkijoje ir Rumunijoje.

Anot Europolo, kai kurie sulaikytieji įtariami ir kitais nusikaltimais, pavyzdžiui, narkotikų kontrabanda ir dokumentų klastojimu. Keli jų buvo ieškomi pagal tarptautinius arešto orderius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.