Abiturientę išžaginęs felčeris grįžo į laisvę ir rado darbą mokykloje

Buvęs Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties felčeris Kęstutis Stasaitis darbą susirado būdamas Lukiškių kalėjime.

Greitosios pagalbos automobilyje vilnietę abiturientę išžaginęs K. Stasaitis atliko tik pusę jam skirtos bausmės.<br>R. Jurgaičio nuotrauka iš archyvo
Greitosios pagalbos automobilyje vilnietę abiturientę išžaginęs K. Stasaitis atliko tik pusę jam skirtos bausmės.<br>R. Jurgaičio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-07-01 18:19, atnaujinta 2018-03-05 01:01

Vilniaus apylinkės teismui prašymą anksčiau laiko išleisti į laisvę pateikęs vyras kartu įteikė ir darbdavių pažymą, jog jis priimamas dirbti į Joniškio žemės ūkio mokyklos mokomąjį ūkį. Pas tėvus į Joniškį planuojantis grįžti medikas taps ūkio darbininku.

Teismas patikėjo, kad buvęs medikas nebekels grėsmės visuomenei, ir priėmė nutartį išleisti jį į laisvę. K. Stasaitis buvo nuteistas kalėti 7 metus, o dabar yra atlikęs pusę jam paskirtos bausmės.

Teismas atsižvelgė į tai, kad K. Stasaitis jau atlygino žalą išžagintai moksleivei. Kartu su greitosios pagalbos automobilio vairuotoju Janu Borkovskiu šiuo metu užsienyje gyvenančiai merginai jie turėjo sumokėti 40 tūkstančių litų.

Pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas pensininkas J. Borkovskis į laisvę buvo išleistas praėjusių metų lapkričio mėnesį.

K. Stasaičio elgesį teigiamai įvertino ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracija. K. Stasaitis pats buvo pasiprašęs atlikti bausmę kalėjime – taip jam atrodė saugiau.

K. Stasaičio prašymą patenkinęs teismas jį įspėjo, kad pradėti dirbti jis turi per du mėnesius nuo paleidimo į laisvę dienos. Vietoj kalėjimo režimo jam skirtas tik laisvės apribojimas. Trejus su puse metų K. Stasaitis negalės išeiti iš namų nuo 22 iki 6 valandos.

Vilniaus greitosios pagalbos stoties felčeris K.Stasaitis ir greitosios automobilio vairuotojas J. Borkovskis neįprastą nusikaltimą įvykdė 2009-ųjų spalio 24-osios naktį.

Tą naktį budėjęs ekipažas buvo iškviestas į Pylimo gatvę, kur reikėjo pagalbos veidą bei lūpą susižalojusiai merginai.

Nuo alkoholio smarkiai apsvaigusią aštuoniolikametę jie iš pradžių nuvežė į Žalgirio klinikas, o vėliau – į Greitosios pagalbos ligoninę, nes lūpą siuvusiems medikams kilo įtarimų, kad merginai gali būti sukrėstos galvos smegenys.

Vežiojant apsvaigusią merginą iš vienos ligoninės į kitą, K. Stasaitis jai suleido vaistų, nuo kurių ji nepajėgė valdyti savo kūno ir pasipriešinti. Tuomet abu greitosios pagalbos stoties darbuotojai ją paeiliui išžagino. Teigiama, jog K. Stasaitis savo auką dar ir apvogė – jai iš kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną, įvertintą 320 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.