Mažametę dukrą žiauriai sumušusi nėščioji apsigyveno miške

Tris vaikus auginanti Širvintų rajono gyventoja žiauriai nubaudė savo mažiausiąją – vos pusantrų metukų dukrelę. Mergaitei išmušti dantys, sulaužyta koja, prakirsta galva, visą kūną nusėjusios mėlynės, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Kitą mėnesį gimdyti turinti moteris įsikūrė palapinėje miške, čia ji laukia teismo sprendimo.<br>Stopkadras
Kitą mėnesį gimdyti turinti moteris įsikūrė palapinėje miške, čia ji laukia teismo sprendimo.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jul 2, 2013, 10:58 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:57 PM

Teismas uždraudė smurtautojai artintis prie namų ir juose likusių dar dviejų dukrų.

Kitą mėnesį gimdyti turinti moteris įsikūrė palapinėje miške, čia ji laukia teismo sprendimo.

Socialiniai darbuotojai tvirtina siūlę ir pastogę, ir psichologą, tačiau moteris pagalbos atsisako. Daugiavaikė motina aiškino dukrą sužalojusi po netikėtai sunervinusio telefoninio skambučio.

Žiaurų motinos smurtą patyrusi mažylė ligoninėje turės praleisti dar mažiausiai du mėnesius.

Pagalbos atsisakė

Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kaltinama motina laukti teismo sprendimo išleista į laisvę. Tačiau uždraudus artintis prie namų, ji prieglobstį rado miške.

„Gyvenu palapinėje, o kur daugiau man eiti?“ – gūžčiojo pečiais Irina Šutova. Po kelių savaičių 32 moteris turi gimdyti – šįkart ji laukiasi dvynių.

Miškuose jos negalintys surasti socialiniai darbuotojai tvirtino per vyrą moteriai siūlę laikinus namus, psichologo konsultacijas, tačiau nė vieno pasiūlymo moteris nepriėmė. Nepatvirtintais duomenimis, moteriai svarstoma skirti psichiatro ekspertizę.

I. Šutova paaiškino, kad kone iki mirties dukrą sumušė po nervingo pokalbio su motina. Širvintų ligoninėje 30 metų dirbantys gydytojai tvirtino taip sužalotą vaiką matę pirmą kartą. Mažylės rankoje jie aptiko ir senesnių lūžių, tad įtaria, kad mergaitė galėjo būti mušama nuolatos.

Kentėjo nuo gimimo

Jaunėlę žiauriai nubaudusi motina tikino neprisimenanti, ar mušė vaiką.

„Kažkiek smūgių gal ir buvo, negaliu prisiminti, tiksliai pasakyti. Mano pačios galva sumušta, viena ausim negirdžiu. Mane šeima visada sunervina“, - savo elgesį bandė aiškinti I. Šutova. Sužalotos mergaitės sesutes tėvui auginti padedanti močiutė pasakoja, kad marti dukros nemylėjo nuo pat gimimo.

„Nuo pat pirmos dienos, kai pagimdė, su mergaite elgėsi žiauriai, tikrai žiauriai. Ir paskutinį kartą, sakė, ji prisigėrė. Sūnaus Daliaus nebuvo namie, išsinešė dviratį, dviračiu nuvažiavo, prisipirko alaus, prisigėrė ir tą mergaitę suluošino“, - pasakojo smurtautojo anyta Janina Vėgėlienė.

Senolė neslėpė, kad marti mėgo išgerti.

Širvintų Vaiko teisių apsaugos skyrius dėl vaikų globos spręs sulaukęs teismo sprendimo. Skyriaus specialistai tvirtino, kad jau yra surasti ir potencialūs globėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.