Palangos policininkus gąsdino girtas latvis

Latvijos vidaus reikalų ministerijoje dirbančio aukšto pareigūno sūnėnu prisistatęs neblaivus latvis labai nustebo, kai gelbėtojai jam iškvietė policiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 3, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:57 PM

Palangoje triukšmingai bernvakarį šventę Latvijos policijos pareigūnai atsipirko menka bauda už šuolį nuo jūros tilto. Šokinėti nuo šio tilto draudžia kurorto paplūdimio taisyklės.

Vėlai vakare Palangos paplūdimio gelbėtojai gavo pranešimą, kad jūroje pradėjo skęsti nuo jūros tilto į vandenį nušokęs vyras.

Vandens motociklu prie jo priplaukę gelbėtojai į krantą ištraukė iš baimės pabalusį neblaivų vyrą, kuris prisistatė Latvijos piliečiu 27 metų Artiomu Linonovu.

Gelbėjimo stotyje jam buvo paaiškinta, kad nuo jūros tilto į jūrą šokinėti draudžiama, apie tai informuoja pakabinti ženklai.

Supratęs, kad jį gelbėtojai ruošiasi atiduoti policijai, latvis išdrąsėjo ir pareikalavo jį paleisti: „Jūs nežinote, su kuo kalbate.”

Netrukus vaduoti draugo į gelbėjimo stotį atskubėjo dar keli latviai, jie gelbėtojams ėmė kaišioti kaimyninės šalies policijos pažymėjimus.

Jie aiškino, kad išgelbėtas jų draugas yra vestuvėms besiruošiantis Latvijos vidaus reikalų ministerijoje dirbančio aukšto pareigūno sūnėnas, o jie Palangoje švenčia bernvakarį.

Gelbėtojai paklausė, kodėl jie nešvenčia Latvijoje, o atvažiavo į Lietuvos kurortą. „Mes esame žinomi žmonės, o Palangoje mūsų niekas nepažįsta”, – atviravo kaimyninės šalies pareigūnai.

Latviai prašė nekviesti policijos ir siūlėsi sumokėti baudą gelbėtojams.

Atvykus policijai, latvių kolegos ėmė derėtis su jais.

Kai A. Linonovas jau buvo išvežtas, į Gelbėjimo stotį atėjo kelios merginos ir atnešė jo mobilųjį telefoną ir drabužius.

Paimti paliktų daiktų policijos ekipažas atvažiavo jau be latvio.

Vėliau paaiškėjo, kad neblaivus latvis vietoj policijos komisariato buvo nuvežtas į viešbutį, kuriame jis su draugais buvo apsistojęs.

Palangos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius teigė, kad už miesto paplūdimio taisyklių pažeidimą Latvijos piliečiui administracinis protokolas buvo surašytas pareigūnų automobilyje.

Už draudžiamą šokinėjimą nuo jūros tilto jam skirta 25 litų bauda – pusė už tokį pažeidimą numatomos minimalios baudos.

Tikrintis girtumą viešojoje vietoje neblaivus pasirodęs latvis atsisakė, o giminystės ryšiais su Latvijos vidaus reikalų ministerijos vadovais besigiriančio pažeidėjo vežti į komisariatą atlaidūs policijos pareigūnai nesiryžo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.