Kelių gaidelis Biržuose pražudė moterį, paskelbta jo paieška (papildyta)

Biržuose sekmadienio vakare per miesto centrą dideliu greičiu lėkęs vairuotojas sukėlė avariją, per kurią žuvo niekuo dėta kito automobilio vairuotoja. Nelaimės kaltininkas, 23 metų biržietis Alvaras Jonikas iš įvykio vietos pabėgo, palikęs sužeistus du neblaivius nepilnamečius savo bendrakeleivius ir kol kas nesurastas. Jis - policijai žinomas kelių gaidelis. Jo auka – 44 metų vaikų darželio darbuotoja Ina Čepulienė, našlaite palikusi 13-metę dukrą.

Avariją šiuo tėvui priklausančiu "Volkswagen Golf" sukėlęs A. Jonikas slapstosi.<br>Biržų PK
Avariją šiuo tėvui priklausančiu "Volkswagen Golf" sukėlęs A. Jonikas slapstosi.<br>Biržų PK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-08 12:03, atnaujinta 2018-03-04 20:16

Sukrėsti žuvusios artimieji spėja, kad tik už smulkius kelių eismo taisyklių pažeidimus iki šiol baustas A. Jonikas galėjo jaustis nebaudžiamas, nes abu jo tėvai – ilgamečiai Biržų policijos pareigūnai, neseniai išėję į pensiją.

Palikęs draugus paspruko

Nelaimė įvyko 20 val. 40 min. Biržų centre, Vytauto gatvėje, prie prekybos centro „Maxima“. Šalia parduotuvės esanti automobilių stovėjimo aikštelė dėl remonto darbų buvo uždaryta, tai pirkėjai neretai automobiliu palieka Vytauto gatvėje. Ten savo sutuoktiniui priklausantį automobilį „Renault Megane“ buvo pasistačiusi ir apsipirkti atvažiavusi Šermukšnių gatvėje gyvenusi Ina Čepulienė. Kai moteris, grįžusi su pirkiniais, ketino juos krauti į savo automobilio bagažinę, jai iš už nugaros atlėkė „Volkswagen Golf'. Jis trenkėsi į moterį ir jos automobilį. Per susidūrimą I. Čepulienė žuvo iškart. Jos automobilis priekiu trenkėsi į šalikelės medį, apsisuko ir liko stovėti gatvėje. Galinis jo ratas buvo nusviestas kelias dešimtis metrų. Maždaug tiek pat dar nulėkęs sustojo ir avarijos kaltininko „Volkswagen Golf“. Iš jo išlipęs vairuotojas paspruko, palikęs viduje du sužeistus bendrakeleivius – 17-metį Biržų rajono gyventoją ir 16-metį iš Pasvalio rajono.

Abu šie jaunuoliai, patyrę daug traumų, išvežti gydyti į Panevėžio ligoninę. Jiems ligoninėje nustatytas ir girtumas. Po avarijos automobilyje „Volkswagen Golf“ mėtėsi ledų popieriukai, tuščias alaus butelis.

Tėvai – buvę policijos pareigūnai

A. Jonikas yra žinomas Biržų rajono policijos komisariato pareigūnams. Jis 9 kartus baustas už įvairius smulkius Kelių eismo taisyklių nusižengimus. Neseniai jis net buvo mėnesiui netekęs vairuotojo pažymėjimo už tai, kad antrą kartą buvo sulaikytas važiuojantis neužsisegęs saugos diržo.

Portale „Youtube“ prieš tris dienas buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip A. Jonikas viršija 220 kilometrų per valandą greitį. Manoma, kad telefonu šį vaizdą nufilmavo ir į internetą įkėlė pats A. Jonikas. Tuomet jis vairavo tą patį tėvui priklausantį automobilį "Volkswagen Golf", kuriuo lėkdamas sekmadienį užmušė moterį. 

Dėl avarijos, per kurią žuvo žmogus, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pirmadienį pareigūnai paskelbė, kad ieško pasislėpusio nuo ikiteisminio tyrimo įtariamojo A. Joniko. Pareigūnams reikalinga bet kokia informacija apie A. Joniko galimą buvimo vietą, jo ryšius, transporto priemones, kuriomis ieškomasis gali naudotis ir pan.

Žmonos nebesulaukė

„Siūliau važiuoti į parduotuvę dviračiu, tačiau Ina norėjo nusipirkti daugiau cukraus uogienėms, tai išvažiavo automobiliu“, – lrytas.lt pasakojo žuvusios biržietės vyras Virginijus Čepulis. Moteris į parduotuvę išvažiavo apie pusę aštuonių vakaro.

Vyriškis, nesulaukęs sutuoktinės iki 22 val., kai parduotuvės užsidaro, sunerimo. Juo labiau, kad moteris neatsiliepė savo mobiliuoju telefonu. Sėdęs ant dviračio, V. Čepulis išvažiavo jos ieškoti. Pasidairęs po miestą ir grįždamas namų link Vytauto gatve, jis nustėro, pamatęs per avariją suniokotą savo automobilį. „Aš puoliau klausti, kur mano žmona, kas jai nutiko, tačiau man tik pasakė, kad kreipčiausi į laidojimo paslaugų bendrovę“, – pasakojo našliu likęs vyriškis. Tekintoju bendrovėje „Siūlas“ dirbančiam vyriškiui dabar vienam teks pasirūpinti dukra, kuriai kitą mėnesį sueis 14-ka metų. Ir V. Čepulis, ir žuvusios moters brolis Gerardas Gabulas su žmona Gražina stebisi, kodėl A. Jonikas iki šiol buvo baustas tik už smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, nors jas grubiai pažeidinėjo ir netgi savo beprotišką lėkimą nufilmavęs įkėlė į internetą. Jie neatmeta galimybės, kad jaunuolis galėjo jaustis nebaudžiamu, nes jo tėvai – vietos policijos pareigūnai. „Žmonės mums pasakojo, kad tą sekmadienio vakarą, prieš avariją šitas automobilis užmiestyje irgi pavojingai lakstė, kiti vairuotojai net traukėsi jam iš kelio“, – sakė G. Gabulienė.

Moteris baisisi, kad Lietuvos politikai nieko nedaro, kad pažabotų chuliganiškai važinėjančius jaunus vairuotojus. Ar normalu, kad kai kelyje leistinu 70 kilometrų greičiu važiuojant, tau kiti vairuotojai signalizuoja, piktinasi?“, – retoriškai klausė G. Gabulienė. Kūno ilgai neuždengė

„Iš pradžių išgirdau smarkų smūgio garsą, o tik tuomet – stabdomo automobilio cypimą“, – lrytas.lt sakė netoli nelaimės vietos sekmadienio vakarą buvęs jaunas biržietis. Jo teigimu, vaizdas po avarijos buvo baisus tarsi po karo – po visą gatvę buvo išmėtytos automobilių detalės bei žuvusiosios nešti pirkiniai. Į gatvę nusviestos negyvos moters kūnas maždaug 20 minučių gulėjo neuždengtas.

Jaunuolio nuomone, leistiną 50 km per valandą greitį „Volkswagen Golf“ vairuotojas smarkiai viršijo. „Pažiūrėkit, jo automobilis sustojo už kelių dešimčių metrų, tiek pat „Renault“ galinė padanga, išmušta per susidūrimą, nuskriejo. Tai kokiu greičiu reikėjo lėkti?“, – baisėjosi biržietis.

Šalia nelaimės dirbančios moters teigimu, prieš pat nelaimę jos paauglė duktė su draugėmis matė, kaip į netoliese, „IKI“ prekybos centro aikštelėje, į minėtą „Volkswagen Golf“ susėdo akivaizdžiai neblaivių vaikinų kompanija.

„Pasileido garsiai bumčikus ir prakasais, cypindami padangas, išlėkė iš aikštelės. Ir tuoj pat pasigirdo smarkus smūgio garsas“, – dukters pasakojimą perpasakojo biržietė.

Bendradarbiai – sukrėsti

„Kodėl mirtis pasiima geriausius?“, – liūdnai ištarė Biržų „Vyturio“ mokyklos darželio direktorė Violeta Stancikienė. Jos teigimu, ilgametę įstaigos darbuotoją, auklėtojos padejėją I. Čepulienę mylėjo ir bendradarbiai, ir auklėtiniai.

I. Čepulienė šiuo metu atostogavo, trečiadienį jau turėjo grįžti į darbą. Tačiau darbovietės durų moteris nebepravers.

„Ina seniai turėjo vairuotojo pažymėjimą, labai atsargiai važinėdavo. Pati avarijos nepadarė, tačiau žuvo. Koks žiaurus likimas“, – sakė lrytas.lt jos bendradarbės. Asmenis, ką nors žinančius apie A. Joniko buvimo vietą, prašome pranešti policijai telefonais: (8-450) 31201, bendruoju pagalbos – 112. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.