Pareigūnai sulaikė avarijoje moterį pražudžiusį biržietį (papildyta)

Ketvirtadienio vakarą vietos policijos pareigūnai viename Biržų rajono kaime sulaikė Alvarą Joniką, kuris įtariamas Biržuose praėjusį savaitgalį sukėlęs avariją, pražudęs moterį ir pabėgęs iš įvykio vietos.  Sulaikytas 23-ejų biržietis buvo nuvežtas į Panevėžio policijos komisariatą, o ikiteisminį tyrimą dėl moters mirtimi pasibaigusio eismo įvykio perėmė Panevėžio miesto apylinkės prokuratūra.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius, Rasa Stundžienė

Jul 12, 2013, 10:17 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:56 AM

Nelaimė įvyko sekmadienio vakarą Biržuose, Vytauto gatvėje - miesto centre dideliu greičiu lėkęs A. Jonikas, vairavęs „Volkswagen Golf“, rėžėsi į stovintį „Renault Laguna“ ir pražudė 44 metų vaikų darželio darbuotoją Iną Čepulienę ir iš įvykio vietos pabėgo. Pareigūnai neatmeta galimybės, kad kažkas bėgliui keturias dienas padėjo slapstytis ir žada tokius asmenis nubausti. 

Slapstėsi negyvenamoje sodyboje

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Rimantas Bobinas lrytas.lt sakė, kad A. Joniką biržiečiai policijos pareigūnai sulaikė vėlų ketvirtadienio vakarą. Bėglys toli nuo Biržų nebuvo nutolęs. Manoma, kad jis slapstėsi negyvenamoje sodyboje, esančioje viename Biržų rajono kaime, o sulaikytas buvo to kaimo gatvėje. 

„Džiaugiamės, kad dėl Biržų policijos pareigūnų atkaklaus darbo įtariamasis buvo gana greitai surastas. Dabar vasara, oro sąlygos palankios slapstytis – nėra pavojaus sušalti, kur nors įlindus pernakvoti, galima rasti ir ką suvalgyti, todėl bėglio paieškos galėjo ir užtrukti“, – lrytas.lt sakė R. Bobinas.

Vis dėlto Panevėžio apskrities policijos vadovas neatmeta, kad sėkmingai keturias dienas slapstytis jaunuoliui kažkas padėjo. Pavyzdžiui, parūpindavo jam maisto. Pasklidusios neoficialios informacijos, kad A. Jonikas galėjo slapstytis jo giminaičiams priklausančioje negyvenamoje sodyboje, R. Bobinas nekomentavo. Jo teigimu, visos aplinkybės paaiškės ikiteisminio tyrimo metu. Jei bus nustatyta, kad kažkas A. Jonikui padėjo slapstytis, tiems asmenims gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pasak R. Bobino, už avarijos, per kurią žuvo žmogus, sukėlimą jaunuoliui gresia iki 8 metų nelaisvės. Jei bus nustatyta, kad jis avariją padarė vairuodamas neblaivus ar kitaip apsvaigęs, gresia iki 10 metų laisvės atėmimo. „Girtumą nustatyti galima ne tik iškart po įvykio. Pauliko atvejis (Skuodo policijos pareigūnas, neblaivus vairuodamas užmušęs 3 vaikus. – Red.) parodo, kad teismui užtenka ir kitų įrodymų, pavyzdžiui, liudininkų parodymų, nustatant vairuotojo blaivumą“, –sakė Panevėžio apskrities VPK viršininkas. 

Tą patį vakarą, kai buvo sulaikytas, A. Jonikas buvo atvežtas į Panevėžį ir uždarytas į policijos areštinę. Penktadienį buvo pradėtos jo apklausos, ketinama pareikšti įtarimus. Tą pačią dieną arba šeštadienį prokuratūra kreipsis į teismą, prašydama skirti įtariamajam suėmimą.

Ieškojo ir tėvai

Abu įtariamojo tėvai – buvę Biržų rajono policijos pareigūnai.  Biržų rajono policijos komisariato viršininko Eugenijaus Šopio teigimu, A. Joniko tėvas, dirbęs kriminalinėje policijoje, tarnybą policijoje paliko prieš devynerius metus, o operatyvinio valdymo skyriui vadovavusi motina - prieš trejus. 

„Juos galiu charakterizuoti kaip gerus, neturėjusius nusižengimų, pareigūnus. Jie tarnybą paliko dėl asmeninių priežasčių, tiesiog patys taip apsisprendė“, – portalui lrytas.lt kalbėjo komisaras. E. Šopis tvirtino, kad ieškant A. Joniko, buvusiems kolegoms talkino ir jo tėvai. 

Moterį pražudė tėvo automobiliu

Nelaimė įvyko birželio 7-osios vakarą 20 val. 40 min. Biržų centre, Vytauto gatvėje, prie prekybos centro „Maxima“. Šalia parduotuvės esanti automobilių stovėjimo aikštelė dėl remonto darbų buvo uždaryta, tad pirkėjai neretai automobilius palieka Vytauto gatvėje.

Prie parduotuvės savo sutuoktiniui priklausantį automobilį „Renault Laguna“ buvo pasistačiusi ir apsipirkti atvažiavusi Šermukšnių gatvėje gyvenusi I. Čepulienė.

Kai moteris, grįžusi su pirkiniais, ketino juos krauti į savo automobilio bagažinę, jai iš už nugaros atlėkė „Volkswagen Golf'. Jis trenkėsi į moterį ir jos automobilį.

Per susidūrimą I. Čepulienė žuvo iškart. Jos automobilis priekiu trenkėsi į šalikelės medį, apsisuko ir liko stovėti gatvėje. Galinis jo ratas buvo nusviestas kelias dešimtis metrų. Maždaug tiek pat dar nulėkęs sustojo ir avarijos kaltininko automobilis „Volkswagen Golf“.

Iš jo išlipęs vairuotojas paspruko, palikęs viduje du sužeistus bendrakeleivius – 17-metį Biržų rajono gyventoją ir 16-metį iš Pasvalio rajono.

Abu šie jaunuoliai, patyrę daug traumų, išvežti gydyti į Panevėžio ligoninę. Jiems ligoninėje nustatytas ir girtumas. Po avarijos automobilyje „Volkswagen Golf“ mėtėsi ledų ir traškučių popieriukai, tuščias alaus butelis.

Keletą kartų baustas už KET pažeidimus

A. Jonikas yra žinomas Biržų rajono policijos komisariato pareigūnams. Jis 9 kartus baustas už įvairius smulkius Kelių eismo taisyklių nusižengimus – važiavimą be šviesų, kalbėjimąsi mobiliuoju telefonu vairuojant.

Neseniai jis net buvo mėnesiui netekęs vairuotojo pažymėjimo už tai, kad antrą kartą buvo sulaikytas važiuojantis neužsisegęs saugos diržo.

Portale „Youtube“ prieš tris dienas iki nelaimės buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip A. Jonikas viršija 220 kilometrų per valandą greitį. Manoma, kad telefonu šį vaizdą nufilmavo ir į internetą įkėlė pats A. Jonikas. Tuomet jis vairavo tą patį tėvui priklausantį automobilį „Volkswagen Golf“, kuriuo lėkdamas sekmadienį užmušė moterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.