Nepilnametį mušęs apsaugininkas turės sumokėti 13 tūkst. litų

Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu už smurtą prieš nepilnametį 35 metų apsaugos darbuotojas pripažintas kaltu viršijęs tarnybos įgaliojimus ir nubaustas 13 tūkst. litų bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:46 PM

Kartu su šia bausme nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - teisės dirbti asmens ir turto saugos srityje atėmimas dvejiems metams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio rajono komisariato pareigūnai nustatė, kad pernai gruodžio 15-ąją Ramygalos miestelio prekybos centro apsaugos darbuotojas D. L., pamatęs ant prekių vežimėlių sėdinčius du paauglius, kurie prieš tai juos stumdė, prieš vieną iš jų kelis kartus panaudojo fizinį smurtą.

Nepilnamečių reikalų inspektorės, susipažinusios su filmuota medžiaga, liudijimu, vaizdo įraše buvo užfiksuota, kaip apsaugos darbuotojas, priėjęs prie vaikinų, vienam trenkė kumščiu ir spyrė.

Anot Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Sigitos Bieliauskaitės, parduotuvės apsaugos darbuotojas, panaudodamas fizinį smurtą prieš nepilnametį, viršijo pagal pareiginius nuostatus suteiktus įgaliojimus viešajai tvarkai palaikyti, sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą, sukėlė jam fizinį skausmą ir taip padarė didelę žalą.

Baudžiamasis kodeksas už piktnaudžiavimą tarnyba ir įgaliojimų viršijimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.